El Museu de la Ciutat té la seua seu, des de 1989, en el Palau del Marqués de Campo, situat en la plaça de l’Arquebisbe, en ple centre històric de la ciutat. Edifici originari del segle XVII, va ser ampliat i remodelat a mitjan segle XIX per Sr. José Campo i Pérez (València, 1817- Madrid, 1889), memorable alcalde de la ciutat i futur marqués de Campo. L’edifici constitueix un interessant exemple d’arquitectura senyorial valenciana i va ser declarat Bé de Rellevància Local en 1973; passant a la categoria de BIC (Bé d’Interés Cultural) l’octubre de 2007. De port monumental, en ell coexisteixen pervivències barroques, visibles en els detalls ornamentals de la façana principal, el pati o l’escalinata coberta d’esvelta cúpula decorada per vistosos esgrafiats, i l’eclecticisme classicista del cos principal de la façana, dissenyat pel mestre d’obres Manuel Ferrando.

En 1973, l’edifici, llavors propietat dels comtes de Berbedel, va ser adquirit per l’Ajuntament de València amb la finalitat d’albergar en ell les col·leccions artístiques municipals i altres fons d’interés.

Efectivament, el Museu exhibeix en les seues diverses sales interessants col·leccions de caràcter històric, artístic, arqueològic i etnogràfic, totes elles pertanyents al patrimoni municipal i vinculades, de forma directa o indirecta, en esdevindre sociocultural de la Ciutat. A destacar, el conjunt de pintures format, en la seua major part, per obres d'artistes valencians representatius d'un dilatat període de temps que abasta des del s. XV a l'actualitat, per la qual cosa es caracteritza per una gran varietat de temes, estils, autors i tendències.

Altres col·leccions artístiques com la d'escultura, gravat, pesos i mesures, serralleria artística, mobiliari, complementen l'interés que la visita al Museu de la Ciutat té per als valencians i per als qui, procedents d'altres llocs, s'interessen per la nostra cultura.

El museu compta amb sales d'exposicions temporals dedicades, fonamentalment, a temes històric artístic d'interés social. Disposa, a més, d'un saló d'actes on es realitzen al llarg de l'any diferents esdeveniments de caràcter cultural.

La informació de totes les seues activitats es pot consultar en les pàgines de l'Agenda de la Web municipal.


Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabte: de 10 a 19h.
- Diumenge i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT.

• El museu romandrà TANCAT els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

• Les sales hauran d'abandonar-se 10-20 minuts abans de l'hora de tancament.

Preu:

Entrada individual: 2€ / Diumenges i festius: Gratuït / Abonament: 6€ (vàlid per a tres dies) / Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons, l'entrada serà GRATUÏTA.

Direcció:

Plaça de l'Arquebisbe, 3
46003 Valencia
Telèfon: 962 084 126 - 962 084 127
Adreça electrònica: sccmuseos@valencia.es

Transport:

Autobús: 4, 6, 8, 9, 11, 16, 28, 36, 70 i 71

Visites guiades:

> ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS

* Visites guiades gratuïtes:
Diumenges: 11, 12 i 13 h. (Excepte l’1 de novembre i el 6 de desembre).

* Visita especial a les exposicions temporals:
Dissabtes: 12 i 13 h.

* Visites combinades:
Visites comentades que articulen el Museu amb un edifici patrimonial pròxim amb el qual guarden relació.

Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. En funció de les circumstàncies del museu, respecte a tals mesures, les activitats podran modificar-se.
Places limitades. Necessària reserva prèvia.
Informació i reserves al 96 208 41 26.

> ACTIVITATS PER A GRUPS I COL·LECTIUS
Les activitats per a grups se sol·liciten mitjançant formulari web.
Pots accedir a la programació i al formulari de reserva en l'enllaç que apareix en més informació.

Més informació: