El Museu de la Ciutat té la seua seu, des de 1989, en el Palau del Marqués de Campo, situat en la plaça de l’Arquebisbe, en ple centre històric de la ciutat. Edifici originari del segle XVII, va ser ampliat i remodelat a meitat del segle XIX per Sr. José Campo i Pérez (València, 1817- Madrid, 1889), memorable alcalde de la ciutat i futur marqués de Campo. L’edifici constitueix un interessant exemple d’arquitectura senyorial valenciana i va ser declarat Bé de Rellevància Local en 1973; passant a la categoria de BIC (Bé d’Interés Cultural) l’octubre de 2007. De port monumental, en ell coexisteixen pervivències barroques, visibles en els detalls ornamentals de la façana principal, el pati o l’escalinata coberta d’esvelta cúpula decorada per vistosos esgrafiats, i l’eclecticisme classicista del cos principal de la façana, dissenyat pel mestre d’obres Manuel Ferrando.

En 1973, l’edifici, llavors propietat dels comtes de Berbedel, va ser adquirit per l’Ajuntament de València amb la finalitat d’albergar en ell les col·leccions artístiques municipals i altres fons d’interés.

Efectivament, el Museu exhibeix en les seues diverses sales interessants col·leccions de caràcter històric, artístic, arqueològic i etnogràfic, totes elles pertanyents al patrimoni municipal i vinculades, de forma directa o indirecta, en esdevindre sociocultural de la Ciutat. A destacar, el conjunt de pintures format, en la seua major part, per obres d'artistes valencians representatius d'un dilatat període de temps que abasta des del s. XV a l'actualitat, per la qual cosa es caracteritza per una gran varietat de temes, estils, autors i tendències. Altres col·leccions artístiques com la d'escultura, gravat, pesos i mesures, serralleria artística, mobiliari, complementen l'interés que la visita al Museu de la Ciutat té per als valencians i per als qui, procedents d'altres llocs, s'interessen per la nostra cultura. El museu compta amb sales d'exposicions temporals dedicades, fonamentalment, a temes històric artístic d'interés social. Disposa, a més, d'un saló d'actes on es realitzen al llarg de l'any diferents esdeveniments de caràcter cultural. La informació de totes les seues activitats es pot consultar en les pàgines de l'Agenda de la Web municipal.


Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabte: de 10 a 19h.
- Diumenge i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT.

- El museu romandrà TANCAT els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Preu:

Entrada individual: 2€ / Diumenges i festius: Gratuït

Tarifa reduïda. Preu: 1 euro.
- Grups (> 10 persones).
- Estudiants de formació reglada.
- Persones majors de 65 anys i pensionistes.
- Integrants de famílies nombroses i monoparentals.
- Titulars de Carnet Jove o similar expedit per institucions espanyoles o europees autoritzades.

Serà gratuïta la visita el dia 18 de maig (Dia Internacional dels Museus)

Així mateix, gaudiran de la tarifa gratuïta:
- Menors de setze anys.
- Persones en risc d'exclusió social que ho acrediten.
- Grups escolars amb el seu docent.
- Persones en situació legal de desocupació.
- Professorat degudament acreditat.
- Professionals de les següents entitats, amb acreditació:
    - APME
    - ANABAD
    - AEM
    - ICOM
    - Acadèmia de Belles arts i Ciències
    - Associació de Gestors Culturals
    - Associació de Crítics d'Art
    - Guies oficials amb acreditació emesa per la Conselleria de Turisme.
    - Persones amb discapacitat, degudament acreditades, així com la persona que les acompanye, sempre que aquesta siga imprescindible perquè puguen realitzar la seua visita.
    - Persones amb el risc d'exclusió
    - Titulars de la targeta València Card, València Cruise Card i Discount Card.

Direcció:

Plaça de l'Arquebisbe, 3
46003 València

Transport:

Autobús: 4, 6, 8, 9, 11, 16, 28, 36, 70 i 71

Més informació:
Email: sccmuseos@valencia.es museos@valencia.es - Telèfon: 962 084 126