Els embulls del Port de València van ser construïts en 1914 pels enginyers José María Fuster i Fausto Élio. Formaven part del Pla d’Eixample i Millora del Port de València, que pretenia rellançar el port d’aquesta ciutat com a potència exportadora.

 

El Cobert núm. 2 de la Marina de València és un dels embulls que es conserven en l'actualitat, dels sis que es van construir al principi. Està situat al costat de l'edifici del rellotge del Port de València.

Va ser construït en un estil modernista valencià, amb estructura metàl·lica i ornamentació modernista en la qual descobrim motius marins, ceràmiques de temàtica valenciana… En el seu moment la construcció d'aquests embulls va venir a simbolitzar el progrés i la modernitat.

Durant els anys de la Guerra Civil van ser bombardejats i va caldre restaurar-los, encara que la riuada de 1957 va tornar a danyar-los. Van ser declarats Béns de Rellevància Local de la ciutat.

Concretament, el Cobert 2 va ser utilitzat en els anys 90 per a celebrar festivals musicals i sempre ha sigut un espai d'activitat social per als veïns del barri del Marítim. També ha sigut aprofitat per joves que practiquen acrobàcies amb les seues monopatins.

A diferència del 4 i el 5 aquest antic magatzem portuari no es va utilitzar per al gran premi de Fórmula 1 que es va celebrar a València entre 2008 i 2012, per trobar-se deteriorat, i va haver de tancar-se al públic per a evitar que algun despreniment causara una tragèdia.

Finalment, es va invertir en la seua restauració, per a recuperar aquest edifici històric, realitzant intervencions sobre l'estructura, revestiments, decoració, fusteria, vidres, etc.

El projecte, emmarcat dins del pla de recuperació de la Marina de València, inclou la rehabilitació de l'entorn d'aquest embull, una intervenció sobre una àrea de 12.250 metres quadrats. Així doncs, està previst que compte amb una gran plaça amb arbres, la plaça oberta dels poblats marítims, zones d'ombra, esportives i lúdiques.


Dades bàsiques

Direcció:

La Marina de València, Moll de Ponent
46024 València