Al Parc de Marxalenes es posen en valor alqueries i edificacions industrials i vinculades al transport que han arribat fins als nostres dies.
En dissenyar el parc s’ha volgut aprofitar la presència d’aquestes edificacions, integrant-les, retornant-los el seu significat i recuperant-les per a un nou ús.

Entre aquestes edificacions es troba la primera Estació del Ferrocarril metropolità de finals del segle passat i les seues antigues Cotxeres.
La conservació de les Cotxeres ajuda a preservar el patrimoni arqueològic de les edificacions vinculats al món del transport i al seu torn permet rescatar el valor paisatgístic i històric del lloc. Aprofitant el seu espai interior per a albergar un altre ús, com en aquest cas, una instal·lació museística sobre la història del Ferrocarril Metropolità de la ciutat de València i la seua Àrea Metropolitana, i incorporant una xicoteta cafeteria i serveis per al Parc.

En l'actualitat, de manera transitòria en tant es rehabilita la seua seu definitiva en el veí edifici del Setrill, es troba instal·lada una secció del menjador social de Marxalenes.


Dades bàsiques

Direcció:

Marxalenes, Carrer de Sant Pancraç & Carrer de Luis Crumiere,
46009 València