L’exhibició fa un recorregut per la ceràmica islàmica de València, des d’època emiral fins a la conquesta cristiana, amb peces procedents de les excavacions realitzades en la ciutat en els últims 35 anys i una selecció de peces d’altres punts d’al-Àndalus que ajuden a comprendre  els diferents contextos arqueològics.

La mostra es dividix en cinc blocs: emiral, califal, taifa, període nord-africà i l’epigrafia en la ceràmica. Entre les peces foranes destaquen obres de Còrdova, Múrcia, Castelló, Cocentaina, Xàtiva, Dénia, Mallorca i Lleida. La comparació entre les peces locals i les foranes mostren significatives coincidències, alhora que posen de relleu alguns dels debats arqueològics d’este període històric dels últims anys.

L’argila de la mitja lluna” té un important component estètic, ja que quan parlem de ceràmica andalusina la bellesa no està renyida amb la utilitat. Així mateix, hi ha una interessant mostra de textos escrits en la ceràmica, testimoniatge de la importància que l’Islam donava a la paraula escrita.Dades bàsiques

Data:
Del 27/12/2018 al 28/04/2019
Horari:

De dimarts a dissabte: de 10 a 19 h
Diumenge i festius: de 10 a 14 h

Preu:

Entrada lliure i gratuïta

Direcció:

Carrer València, 42 (continuació del Passeig de la Petxina junt al parc de Capçalera)
46920 Mislata, València
Telèfon: 963 701 105
Adreça electrònica: mhv@valencia.es

Transport:

Metre: Nou d'Octubre (Línies 3 i 5)

Més informació:


Altres Activitats relacionades