Situat en els Jardins del Real, ocupa l’edifici d’un antic restaurant d’arquitectura racionalista. L’origen històric d’aquest Museu es remunta a la fi del s.XIX, amb el regal que va fer Rodrigo Botet a la ciutat de València. Es tracta, de la més important col·lecció de Paleontologia sud-americana present a Europa i va donar lloc al primer Museu Paleontològic del continent i que, durant quasi un segle, va estar en l’edifici històric de l’Almodí.

El Museu compta amb diverses àrees expositives.

Ciència i tecnologia. Mostra com el coneixement científic està vinculat a l’avanç tecnològic, des del microscopi òptic fins al microscopi electrònic.

Un aula d’uns altres temps. Homenatge als professors de Ciències que amb molt pocs recurs van ser capaços d’encuriosir pel coneixement científic.

História de la vida i evolució. Un recorregut a través de les diferents èpoques en què es divideix l’edat de la Terra, que permet mostrar que la Terra i els éssers vius són el resultat d’una història de més de 4000 milions d’anys de canvi evolutiu, del que tenim evidències gràcies als fòssils; la Paleontologia de la Comunitat Valenciana permet conèixer millor l’evolució dels paisatges i els ecosistemes del nostre territori al llarg del temps fins a l’aparició de l’home, que va representar en els abrics rupestres animals que van coexistir amb ell i s’han extingit en els ambients en què abundaven fa milers d’anys.

També s'exhibeix en aquesta àrea la col·lecció paleontològica de J. Rodrigo Botet, que és la més important del Museu. Sobreix en importància l'exemplar del Megateri.

L'àrea de malacologia, constituïda per la col·lecció de D. Eduardo Roselló Brú. És una interessant col·lecció de de petxines de mol·luscs, amb una completa representació de la fauna malacológica de la Comunitat Valenciana i també es mostren exemplars exòtics.

Ecosistemes valencians.  El terme municipal de València posseeix una gran riquesa i varietat d'ecosistemes on coexisteixen una gran ciutat, el mar, una horta amb una gran productivitat agrícola i els nuclis de major valor naturalístic, com el Parc Natural de l'Albufera de València i la seua Devesa.

Jardí amb ruc urbà.  Les abelles són fonamentals per a mantenir els nostres ecosistemes. En el museu es mostra la importància de l'apicultura des de l'antiguitat i es pot contemplar el treball de les abelles en un rusc de parets transparents.

 Dades bàsiques

Horari:

> HORARI (nova normalitat):
- De dimarts a dissabtes: de 10 a 19h.
- Diumenges i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT.
Les sales del museu s'hauran d'abandonar 20 minutos abans del tancament
Tancat: els dies 1 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Preu:

ENTRADA GRATUÏTA. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons.

Direcció:

Carrer General Elío (Jardins de Vivers), S/N
46010 València
Telèfon: 962 084 313
Adreça electrònica: museociencias@valencia.es

Transport:

Autobús: 6,11,26,28,12,70,31,61,79,81,80,y 98.
Metre: Facultats (Línia 3)

Visites guiades:

> VISITES GUIADES GRATUÏTES:
Dissabtes i diumenges 12.30 h.
Places limitades. Necessària reserva prèvia.
Informació i reserves al 96 391 91 03
Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. Por consultar l'OFERTA ACTUAL en +informació.

Més informació: