El solar de L’Almoina i les excavacions que en ell realitza l’Ajuntament de València des de 1985, constituïx una verdadera antologia històrica i urbana del que ha sigut la nostra ciutat.

Situat junt la Catedral, és un gran espai subterrani en el qual es pot contemplar la part més monumental de la ciutat romana, visigoda i àrab.

És una mica més que la visita a una excavació, ja que és un centre d’història urbana de València i està considerat com un dels millors centres arqueològics d’Europa. En ell es contemplen edificis que remunten a la fundació de la ciutat. D’aquesta primera època es conserva un santuari de Asclepios, un Horreum i unes termes. La va destruir Pompeyo en el 75 a. C., per a renàixer un segle després. La cúria, la basílica i el porticat del fòrum són els elements de l’època de l’Imperi Romano. Les vies principals són l’eix vertebrador de la visita.

De quan el cristianisme va ser l’element rector de la vida urbana, s’exposen el baptisteri, un absis lligat al culte de Sant Vicent i diverses tombes monumentals.

També es conserven restes de l’alcàsser musulmà: una sénia, un pati amb safareig i part de la fortificació. Després de la conquesta cristiana es va alçar l’edifici de L’Almoina, que dóna nom al lloc, destinat a la manutenció dels pobres.Dades bàsiques

Horari:

Dilluns a dissabte, de 10 a 19 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h
Tancat: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre

Preu:

Entrada individual: 2 €. Diumenges i festius: gratuït. Abonament: 6 € (vàlid per a tres dies)

Direcció:

Plaça Dècim Juni Brut (Cònsol Romà), S/N
46001 València
Telèfon: 962 084 173
Adreça electrònica: patrimoniohistorico@valencia.es

Transport:

Autobús: 4, 5B, 6, 8, 9, 11, 16, 26, 28, 36, 70 i 71