El reconstruït xalet de l’insigne escriptor valencià, Vicente Blasco Ibáñez, enclavat en l’incomparable marc de la platja de la Malva-rosa, i convertit hui en Casa-Museu, alberga els seus records, objectes personals, i obres literàries, havent sigut determinant per a l’existència d’este museu el llegat de la senyora Libertad Blasco-Ibáñez Blasco i el senyor Fernando Llorca Díe, que constitueix el principal fons museístic del mateix.

Consta de tres plantes (Saló d’Actes, Museu i Centre d’Investigació) i un ampli jardí, que fa encara més atractiva la visita, per la sensació de placidesa i bellesa que transmet.

La planta baixa o Sala I, està primordialment, dedicada a Saló d’Actes, en el que tindran lloc conferències, taules redones, projecció de pel·lícules i exposicions temporals. En la primera planta o Sala II està instal·lat el Museu, pròpiament dit, ja que conté els retrats i escultures de Blasco Ibáñez, de la seua esposa la senyora María Blasco, així com dels seus fills i altres familiars molt propers. Mobles, porcellanes valuoses, miniatures, col·leccions de gravats, documents, fotografies, objectes tan entranyables (entre moltíssims més) com jocs de tocador, bosses de mà de festa i palmitos de l’esposa i la filla de Blasco. Records dels nombrosíssims viatges realitzats per l’incansable viatger que era Blasco Ibáñez a quasi tots els països del món, encara a llocs poc freqüentats per exòtics i inclús perillosos per als visitants.

Hi ha un espai dedicat als mobles procedents de la redacció del diari El Pueblo, així com un altre a tot allò que s'ha relacionat amb Argentina, nació que tanta impressió va causar a l'escriptor, inclosa la seua obra Argentina i les seues grandeses. Entre els artistes representats en esta sala es troben, José Benlliure, Juan Antonio Benlliure, Ramón Stolz, Ricardo Verde, Cuñat, Segrelles o Antonio Ballester "Tonico".

La segona planta o Sala III està dedicada a Centre d'Investigació, amb documents relacionats amb la vida de Blasco Ibáñez, manuscrits i, sobretot, a les nombroses edicions de les seues obres (moltes d'elles primeres edicions), traduïdes a quasi tots els idiomes. Cal destacar, també, les obres del senyor Fernando Llorca Díe, director que va ser, de l'editorial Prometeo.

En la Secció de llibres es troben obres d'autors que van influir en Blasco, les seues pròpies, com ja hem dit, i editats per ell, i altres resultat de la influència que el literat va exercir sobre diversos escriptors. És un Centre dirigit, de manera especial, als estudiosos de la vida i obra del gran Vicente Blasco Ibáñez.Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabtes: de 10 a 14 h. i de 15 a 19 h.
- Diumenges i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT.
- Tancat: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Les sales del museu s'hauran d'abandonar 20 minutos abans del tancament.
AVÍS: El museu romandrà tancat del 29 de setembre a l'1 d'octubre, tots dos inclosos, per tasques de conservació.

Preu:

Entrada individual: 2€ / Diumenges i festius: Gratuït / Abonament: 6€ (vàlid per a tres dies) / Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons, l'entrada serà GRATUÏTA.

Direcció:

Carrer Isabel de Villena, 159
46011 València
Telèfon: 962 082 586
Adreça electrònica: cmvbi@valencia.es
Pàgina web: www.casamuseoblascoibanez.es

Transport:

Autobús: 19, 31, 32, 92, 93, 98 i N1

Visites guiades:

> ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS
* Visites guiades gratuïtes
Divendres: 11 h.
Dissabtes: 11h.
Diumenges: 11 I 12 h. (Excepte l’1 de novembre i el 6 de desembre).

* Visita teatralitzada
Diumenges alterns a les 11h. Octubre: 25 / Novembre: 15 i 29 / Desembre: 27

Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents.
En funció de les circumstàncies del museu, respecte a tals mesures, les activitats podran modificar-se.
Places limitades. Necessària reserva prèvia.
Informació i reserves: 96 208 25 86

>ACTIVITATS PER A GRUPS I COL·LECTIUS
Les activitats per a grups se sol·liciten mitjançant formulari web.
Pots accedir a la programació i al formulari de reserva en l'enllaç que apareix en més informació.

Més informació: