L’any 1957 Maria Benlliure Ortiz donava a l’Ajuntament de València la casa familiar on va viure i va treballar són pare, el famós pintor Josep Benlliure Gil (València, 1855-1937), juntament amb nombroses obres d’art i interessants objectes donant lloc a la creació de l’actual casa museu.

L’immoble, edificat entre 1880 i 1883, és un interessant exemple de vivenda de l’alta burgesia de l’època, constituït per una vivenda de tres altures, jardí i pavelló de pintura.

L’edifici principal recrea, a la seua planta baixa, una sèrie d’estances d’àmbit domèstic a les quals és pot gaudir del genuí mobiliari de finals del segle XIX, a mes d’interessants obres d’artistes de renom del moment com ara Sorolla, Muñoz Degrain,Rusinyol, Luna Novicio, Nagy, etc.

L'entresòl mostra una selecció de pintures, apunts, esbossos i reproduccions fotogràfiques antigues de quadres de Josep Benlliure, mentres que la planta primera es destina a exposició permanent d'obres de Josep Benlliure Ortiz, “Peppino”, fill del pintor a la memòria del qual està igualment dedicat el museu, així com a l'escultor Marià Benlliure. A la segona planta s'ubica la sala d'exposicions temporals.

Darrere de la casa el visitant pot gaudir d'un ampli jardí de traça mediterrània i cert aspecte romàntic decorat amb panells de taulellets, escultures i elements petris de procedència diversa.

A la part posterior de l'immoble s'alça un senzill pavelló de pintura, construït l’any 1902. A la planta baixa pot contemplar-se un emotiu audiovisual sobre Josep Benlliure, una interessant col·lecció de ceràmica històrica, una selecció d'indumentària i algun dels mes cèlebres quadres de Peppino. Al pis superior, tapissos, mobles d'època, instruments musicals i objectes de diferents procedències s'entremesclen amb algunes de les més destacades obres de Josep Benlliure i creen, sens dubte, un dels espais més captivadors d’esta casa museu.Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabtes: de 10 a 14 h. i de 15 a 19 h.
- Diumenges i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT.

Les sales del museu s'hauran d'abandonar 20 minuts abans del tancament.
Tancat: els dies 1 i 6 de gener, l'1 de maig i 25 de desembre

Preu:

Tarifes: Entrada individual: 2€ / Diumenges i festius: Gratuït / Abonament: 6€ (vàlid per a tres dies) / Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons, l'entrada serà GRATUÏTA.

Direcció:

Carrer Blanqueries, 23
46003 València
Telèfon: 963 919 103 – 963 919 104
Adreça electrònica: cmbenlliure@valencia.es

Transport:

Autobús: 1, 5, 5B, 6, 11, 16, 26, 28, 29, 36, 80, 95 i N10

Visites guiades:

> ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS
* Visites guiades gratuïtes:
Dissabtes i diumenges: 11 i 12 h. (Excepte l’1 de novembre i el 6 de desembre).

* Activitats especials per a famílies:
- "Enigmes en el museu, el cas Benlliure"
Dissabtes: 10 d’octubre, 14 de novembre i 12 de desembre a les 17.30 h.
- "Obra invitada". Diumenges a les 13 h. (Excepte l’1 de novembre i el 6 de desembre).

* Activitat especial per a adults: "Te amb Benlliure"
Divendres: 17.30 h. (Excepte: 9 d'octubre i 25 de desembre).
La visita consta d'una introducció mentre es pren un te, i un monogràfic dedicat a un tema en particular: un quadre, una peça, la casa, la saga familiar, etc.

Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents.
En funció de les circumstàncies del museu, respecte a tals mesures, les activitats podran modificar-se.
Places limitades. Necessària reserva prèvia.
Informació i reserves: 96 391 91 03

> ACTIVITATS PER A GRUPS I COL·LECTIUS
Les activitats per a grups se sol·liciten mitjançant formulari web.
Pots accedir a la programació i al formulari de reserva en l'enllaç que apareix en més informació.

Més informació: