Situada al carrer de la Guàrdia Civil, esta casa data de principis del segle XX sent la casa de camp residencial de la família Martí, una família burgesa, que utilitzaven esta xalet com a casa d’estiueig.

Durant la guerra civil, la casa s’utilitze per a evacuats de la guerra. Va arribar a haver-hi 60 persones protegides allí. Disposava d’un ampli refugi que cada vegada que se sentien bombes s’utilitzava sense pensar.

Al costat de la casa, va ser construïda una fàbrica de la qual també eren amos els Martí i de la qual actualment queda el testimoniatge únic de la ximenera que hi ha a pocs metres de la casa. Es tractava d’una fàbrica de conserves de verdures, sobretot tomaca, en la qual hi havia molts treballadors. Va funcionar fins a 1956. La casa va ser utilitzada fins a 1980.

Este xalet és hui dia un edifici d’ús públic, conegut com a Xalet Martí, pel cognom dels seus últims propietaris. Allí es troba la Junta Municipal d’Exposició, on es realitzen diverses gestions administratives corresponents als districtes 6, 14 i 15 de València.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer Guàrdia Civil, 19
46020 València