Este refugi pertany al model de llinda, format per un rectangle cobert per una gruixuda llosa de formigó sustentada per robustes columnes quadrades que s’eixamplen en la part alta, en la unió amb el sostre. Té banc corregut per a asseure’s en les parets perimetrals i al voltant dels pilars. Conserva indicis de la maquinària i canonades per a la renovació de l’aire. Actualment les parets estan plenes de pintades i té bastant humitat.

En la façana conserva les dues portes d’accés a nivell de carrer que donaven a les escales. Sobre una d’elles encara es pot endevinar les restes de les lletres REFUGI. Per l’oculta ubicació d’este refugi va fer necessària la col·locació d’un segon rètol anunciador a la cantonada del carrer Espasa amb la plaça de Tetuan.

Este refugi de titularitat privada ha estat poques vegades accessible i és difícil completar la seua descripció. En algun moment (d’acord a informació oral) es va utilitzar com a local d’assaig d’un grup musical, moment al qual pertanyerien les pintades abans esmentades. Actualment té els accessos clausurats. Compta amb capacitat per a 380 persones.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer de l'Espasa
46003 València