El projecte és de setembre de 1938. Presenta planta rectangular amb entrades en racó en costats oposats. Té tres galeries, cobertes per dos voltes de tot just 10 metres de longitud i 5,5 d’ample en la seua base. El pla conservat també contempla la planta d’armadures de la llosa superior i el de la instal·lació de ventilació, sent el projecte de ventilació de Xerri i Bonora.

Situat al jardí de l'edifici, ha sigut condicionat per a vestuaris i dependències del centre escolar de la Gran Associació, domiciliària de la Verge dels Desemparats, que ho manté en l'actualitat. Presenta la particularitat respecte als altres refugis escolars de no estar enterrat i d'estar protegit per una planta superior. Fa l'efecte que la construcció es va realitzar dins de l'edifici existent, al costat del Saló de Racionistas, dissenyat per Joaquín Mª Arnau en 1880, conservant la resta la configuració del conjunt.

El seu aspecte actual, totalment remodelat per a diferents funcions, no permet conéixer amb detall les característiques de revestiments i acabats de la construcció original.

Arquitecte: Antonio Gómez Davó
Capacitat: 300 persones


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer del Pare d'Orfens, 3, 46003 València