El Pont de la Trinitat és el més antic de la ciutat. Va ser construït entre 1401 i 1407 en estil gòtic per Mateu Texidor. També va ser el primer realitzat en pedra carreu quan va substituir a l’anterior pont de fusta, encara que després de la riuada de 1517 va haver de reconstruir-se parcialment de nou.

Rep el seu nom per la proximitat que té amb el Reial Monestir de la Santíssima Trinitat, que es troba a uns metres de distància de la seua part nord.

Té una longitud de 158,31 metres i compta amb 10 grans arcs apuntats d’estil gòtic, així com amb dues escales per a baixar i pujar al jaç del riu que van estar inutilitzades durant bastant temps fins que es van restaurar fa uns anys.

Les estàtues encarregades d’adornar els casalicis, que representen a San Luis Bertrán i a Sant Tomás de Villanueva, són de l’escultor italià Jacobo Antonio Ponzanelli i es van realitzar a la fi del s. XVII. Fins a 1906 van estar en el Pont de Sant Josep.

Estes estàtues van substituir als antics casalicis adornats amb les figures dels patrons d'Alzira, Bernat i les germanes Maria i Gracia, que van quedar seriosament danyats durant la Guerra de la Independència.

La part nord del pont es comunica amb el carrer Alboraia, el Museu de Belles Arts i els Jardins del Real, mentre que la seua zona sud ens porta al centre històric de la ciutat. Està considerat Bé de Rellevància Local.Dades bàsiques

Direcció:

Pont de la Trinitat
46003 Valencia