La Caserna de Sant Joan de la Ribera forma part del complex militar construït entre 1870 i 1880 al costat de l’antic solar del convent de Sant Joan de Ribera. El conjunt es troba constituït per dues casernes (nord i sud) separats pel carrer Serrano Flores, que han arribat a conformar dues enormes illes de vivendes rectangulars.

La caserna situada al nord es destina a l'arma d'infanteria, i va perdre part de la seua superfície en edificar-se, per a habitatges militars, en els seus límits nord i est.

En la línia de l'arquitectura castrense comunament utilitzada pels enginyers militars per a aquest tipus d'instal·lacions, les instal·lacions s'organitzen mitjançant una sèrie de construccions funcionals, sòbries i senzilles, de tall acadèmic, on els diferents pavellons es disposen entorn a patis interiors, agrupats en reticle, a través dels quals s'accedeix a les diferents dependències.

La composició de les façanes sorgeix per simple superposició i seriació d'un mòdul comú de buit, en aquest cas rematat en arc rebaixat. Els sòcols són de pedra i les cobertes, a dues aigües, de teula.

En contacte amb l'Albereda se situa la part més noble, on es disposen dos mòduls simètrics de tres plantes amb eix en l'accés principal, resolt mitjançant un gran atri enjardinat separat de l'avinguda mitjançant un reixat.Dades bàsiques

Direcció:

C/ Serrano Flores, 4 46010 - València.