Casa Vella és un edifici d’estil senyorial present en la ciutat de València, concretament en el carrer Roteros, fent cantonada amb el carrer Pintor Fillol.

L’edifici data del segle XVIII i a pesar que amb el pas dels anys va ser deteriorant-se la seua infraestructura, alguns detalls icònics van perdurar fins fa molt poc temps. Aquests elements i la seua privilegiada ubicació en el barri del Carmen van popularitzar Casa Vella entre els veïns, fins a convertir-la en tot un referent arquitectònic d’època.

El més característic de Casa Vella és la seua volumetria cúbica i la seua porta de pedra amb columnes dòriques i arc de mig punt, que s’han preservat fins a l’actualitat.

Casa Vella va ser construïda mitjançant murs de càrrega i bigues de fusta i es disposa entre planta baixa, entresòl i altres dues plantes. Per a l’època en la qual es va construir presentava unes imponents dimensions que, al costat de la resta de detalls arquitectònics, li van conferir aqueix caràcter senyorial amb el qual ha arribat a nosaltres.

Les seues façanes presenten una cornisa molturada i finestres alineades sobre eixos verticals, que conviuen al costat d’unes balconades també de gran grandària, que tenen l’espai bocinada i ampits fabricats amb ferro colat.

El pati interior de Casa Vella també guarda el seu interés arquitectònic, sobretot referent al mirador. Es tracta d’un disseny elaborat l’any 1889 per l’arquitecte valencià Joaquín María Belda, creador de moltes construccions de la ciutat que han passat a la posteritat com altres exemples d’arquitectura del segle XIX com l’Estació de Santa Mónica i la Presó Model de València.

Casa Vella va ser fa uns anys restaurada amb la finalitat d’evitar una major deterioració, encara que en el procés va desaparèixer bona part de la seua estètica original, encara que també es va recuperar el color que inicialment sempre va presentar. Recentment va ser venut a mans privades per a ser convertit en un allotjament hoteler.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer Roteros, 25
46003 Valencia