En la plaça Tetuan és possible trobar la Capitania de València, un edifici que ha exercit al llarg dels anys funciones tan religioses com a polítiques, fins a convertir-se en un dels monuments més emblemàtics de la ciutat.

L'origen de la construcció de la Capitania es remunta fins a l'any 1239 en època de Jaime I, qui va concedir als dominics construir en aquest emplaçament el seu convent. Com a fet simbòlic, ell mateix va posar la primera pedra del que fóra anomenat Real Convent de Santo Domingo de València.

Com a edifici religiós, l'emplaçament comptava amb espais propis per a les funcions eclesiàstiques i a més va comptar amb una remodelació important realitzada durant el segle XIV.

En aquesta època es va ampliar el convent amb un claustre d'arcuacions gòtiques, capelles, l'aula capitular i més endavant es construiria una volta de grans dimensions.

A part de molts elements religiosos des del plànol decoratiu i arquitectònic presents en el seu interior, cal destacar la seua portada exterior, concretament la que recau en la plaça de Tetuan.

Es tracta d'una majestuosa porta que alguns cronistes identifiquen que va ser dissenyada pel mateix Felip II.

Tornant a l'interior, destaca d'una forma especial el claustre de caràcter gòtic acompanyat d'un xicotet i relaxant jardí.

Històricament aquesta edificació també va servir com a seu de les Corts Generals del Regne. Fins i tot les seues pedres van ser testimonis de l'enllaç matrimonial entre Felip III i Margarida d'Àustria.

Va ser ocupat per tropes franceses en la Guerra de la Independència i recuperat posteriorment pels dominics fins a l'any 1835. En aqueixa època, es va decretar l'exclaustració de les ordres religioses i va ser quan l'edifici va passar a ser de propietat estatal. A partir de llavors les seues instal·lacions van servir com a Capitania General de València.Dades bàsiques

Direcció:

Plaça de Tetuan, 5
46003 València

Transport:

Metre: Estació Alameda
Autobús: 5, 6, 9 ,11,16, 26, 28, 31, 32, 70, 71, 81, 94, 95, N2 y N10

Més informació:
Telèfon: 961 96 30 00