Al Parc de Marxalenes es troba l’Alqueria de Barrinto, descobrir esta alqueria, recentment rehabilitada suposa impregnar-se de la seua història. Cada element constructiu reflecteix una època, un estil de vida. En la seua restauració s’han conservat les petjades de cada període, constituint un homenatge a la construcció rural valenciana.

Des del segle XIV fins al XXI, les diferents reformes que ha anat experimentant han deixat els seus testimonis en ella. Elements constructius de valor que ha descobert i respectat l’última de les intervencions realitzades: La restauració de l’alqueria per a convertir-la en l’actual biblioteca Joanot Martorell i en una casa-museu que conta la seua història als visitants.

L’Alqueria actual està dividida en dues parts comunicades entre si per la sala principal de la entreplanta. En una d’elles se situa la biblioteca, amb la sala de lectura en planta baixa, sala d’usos múltiples en entreplanta, de lectura i estudi en planta superior i serveis i sala dels lagares en semisoterrani.
La resta de l’immoble es destina a Centre de Recepció del Parc de Marxalenes i a diferents espais expositius sobre la història del propi edifici i les seues característiques.

Visitar l’Alqueria suposa impregnar-se de la seua història.Dades bàsiques

Direcció:

Parc de Marxalenes
46009 València