L’Almodí data de principis del segle XIV. Es tracta d’un edifici construït sobre l’alcàsser musulmà, que pot visitar-se en la plaça de Sant Luis Bertrán, famosa sobretot per la seua font construïda en pedra de Xàbia.

L’edifici original servia com a espai de magatzematge i venda de blat. La ciutat havia de responsabilitzar-se del seu aprovisionament, la seua custòdia i posterior distribució. Prompte es va demostrar que les seues dimensions eren insuficients i durant els segles XV i XVI va experimentar noves ampliacions.

De la seua arquitectura exterior destaca el porxo alçat durant la primera meitat del segle XVI, així com la presència decorativa dels escuts de la ciutat i la sempre imponent portada amb arc de mig punt.

En el seu interior l'edifici inicialment tenia un pati central obert al cel valencià, que durant el segle XVII es va procedir a tapar amb una coberta, que li ofereix la imatge de planta basilical recognoscible en l'actualitat. Si accedeix a l'interior podrà contemplar unes pintures murals de caràcter popular al·lusives a l'entrada de blat en la ciutat, històricament una de les majors preocupacions dels seus governants, així com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra. Esta decoració mural conferix a l’Almodí un valor històric i documental incalculable. Des de 1904 fins a 1989 l’edifici va albergar el Museu Paleontològic, en el seu temps el museu més important d’este tipus a Europa. Actualment el fons del qual forma part del Museu de Ciències Naturals de València. Hui en dia L'Almodí, declarat Bé d'Interès Cultural, ofereix el seu espai com a monument històric i principalment com a sala d'exposicions, i proporciona l’abric perfecte per a les diferents mostres artístiques que exhibeix en el seu interior.Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabte: de 10-14 h. y de 15-19 h.
- Diumenge i festius: de 10-14 h.
- Dilluns: TANCAT.

- El centre romandrà TANCAT els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Preu:

La visita és gratuïta

Direcció:

Plaça de Sant Lluís Bertrán, 1
46003 València

Transport:

Autobús 2, 4, 5,6 , 8, 9, 11, 16, 26, 28, 29, 36, 70, 71, 80, 95 i N2

Més informació:
museos@valencia.es - Telèfon: 962 084 521