En esta plaça es troba la Galeria del Tossal on podrà contemplar les restes  d’una torre i llenç de la muralla islàmica del segle XII. Les ruïnes ací conservades formaven part d’una porta en colze, possiblement una remodelació de la porta d’al-Hanax construïda en el segle XI, una de les cinc portes que tenia la ciutat, i que s’obria en l’inici del carrer de Cavallers. Podrà observar una torre de planta quadrada construïda amb tàpia de morter. En el seu front encara es conserven els forats deixats pels suports de les caixes de fusta emprades pels alarifes musulmans per a la seua construcció.

Per davant de la muralla es veuen uns arcs de rajola. Sobre ells descansava la volta que cobria la séquia de Rovella, conducció que va ser canalitzada per l’antiga trapa de la muralla en el segle XIV i que servia -quasi fins als nostres dies!- com a col·lector d’aigües de la ciutat.

Per a més informació sobre la muralla islàmica i les restes conservades de la mateixa pot veure els panells didàctics instal·lats.

Pot veure altres restes de la muralla en diversos locals públics que obrin les seues portes en el carrer Cavallers i Plaça de Sant Jaume, o bé en el Col·legi Major Rector Peset, en la pròxima plaça del Forn de Sant Nicolau.


Dades bàsiques

Horari:

Dimarts a dissabte: de 16 a 19 h
Diumenge i festius: de 10 a 14 h
Tancat: els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre

Tarifes:

Entrada individual: 2 €
Diumenges i festius: gratuït
Abonament: 6 € (vàlid per a tres dies)

Direcció:

Plaça del Tossal, s/n
46003 València
Telèfon: 963 981 803 (Concertar visites per a grupos)
Adreça electrònica: patrimoniohistorico@valencia.es