En els seus projectes mostra sempre la passió per la investigació, una capacitat titànica de treball i un poder creatiu colpidor, com podem veure en la seua obra «Involució».

És capaç de dotar cada ésser humà esculpit de múltiples formes i trets psicològics, cosa sense dubte fruit de profundes reflexions a partir d’individus socials.

Potser la seua obra ens recorda alguns dels grans mestres de l’escultura del passat, però no és comparable perquè ella es nodreix de la identitat pròpia i inconfusible de l’expressionisme figuratiu contemporani. Així, el públic se situa davant d’un treball evolutiu de corpus únic, obrint exploracions narratives de la societat actual. Les seues escultures ens arrimen a la “massa uniforme” en la què la humanitat es defineix a través dels mass media. Hi ha un buit interior que inunda la societat sencera i és de vital importància reconèixer-lo com propi per tal de poder començar a evolucionar com a éssers humans. Vivim a capitals on se’ns pot reconèixer a través del nostre rostre, del nostre iris, de les nostres empremtes… Ens reconeixem, però, a nosaltres mateix? Som capaços de reconèixer els nostres congèneres? La profunditat del Jo brolla en format expressionista dins d’un relat que vol denunciar eixa falta d’empatia, eixa soledat plena de coses que finalment deixa l’ésser humà indefens davant el desastre i els interessos econòmics.

En aquesta exposició, una volta més, María Gómez combina les tècniques del passat i els materials d’ara. Des del més profund coneixement anatòmic –ella no fa servir motlles o mitjans tecnològics actuals ni tampoc recursos estilístics de fàcil factura- és capaç de figurar en 3D el temperament humà. Les seues escultures eleven la matèria inert amb la qual són realitzades a la categoria de “matèria viva”.


Dades bàsiques

Data:
Del 11/07/2019 al 29/09/2019
Horari:

Consulta l'horari del museu

Preu:

Gratuït

Museu:
Direcció:

Carrer Guillem de Castro, 8 i carrer Quevedo,10
46001 València
Telèfon: 963 883 730
Adreça electrònica: muvim@dival.es

Transport:

Autobús: 5, 27, 60, 62, N4, N5 i N6
Metre: Àngel Guimerà (Línies 1, 3 i 5)

Més informació:


Altres Activitats relacionades