L’origen d’aquest dia es remunta a 1992 quan les dones de 32 països d’Amèrica Llatina es van reunir en la Trobada de Dones Afrodescendientes realitzat en República Dominicana per a crear aliances i afrontar el racisme des de la perspectiva del gènere. Esta jornada s’emmarca en el Decenni Internacional per als Afrodescendientes (2015-2024) , proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seua resolució 68/237 i que atorga gran importància a la promoció i protecció dels drets de les dones afrodescendientes.

L’esdeveniment arrancarà amb la presentació i projecció del curtmetratge ‘Black or Latina’, a càrreg de la seua guionista i productora Karent Hinestroza. La seua primera película, ‘Black or Latina’, es va estrenar el passat 6 de juny en el Festival Internacional de curtmetratges de Nova York (NYC Shorts) i ha sigut seleccionada per al festival de cine Dumbo. Pretén visibilizar l’escassa representació de la dona afrodescendiente en el cine i altres mitjans audiovisuals.

Després de la projecció i la posterior entrevista a l’actriu i productora, donarem pas a un espai de debat on dos dones defensores analitzaran la situació de drets humans de dones i xiquetes afrodescendientes a Espanya.


Dades bàsiques

Data:
dijous 25 juliol 2019
Horari:

17:00 hores projecció i debat
19:00 hores concert ‘Mabele Percusión y Danzas Africanas’

Preu:

Gratuït

Direcció:

Carrer del Museu, 2
46003 València
Telèfon: 961 922 640