Un cicle de cinema i debat per a reflexionar sobre la imatge de la dona en les societats del segle XXI i l’emergència d’un nou horitzó de possibilitats per a la seua transformació.

Aquesta segona edició del cicle de cinema i debat Big bang Dones vol depassar l’àmbit de la —sempre necessària— reflexió teòrica per a endinsar-se en l’observació i anàlisi de diferents maneres de posar en pràctica el patrimoni feminista. Tant en el camp de l’ordenació urbanística, com en el de l’economia, la cultura o la política, les dones estan plantejant una manera diferent de conviure i relacionar-se, repensant la realitat per a crear una societat més igualitària, justa i sostenible. «Feminismes en la praxi» vol donar a conéixer  la pràctica del feminisme en algunes de les principals àrees de la vida col·lectiva, encara dominada per un sistema heteropatriarcal, declaradament capitalista i rígidament vertical.

Polítiques, advocades, arquitectes, professores, ramaderes, sociòlogues, músiques, il·lustradores, actrius, periodistes, teòriques, escriptores, gestores i mediadores culturals comparteixen la seua experiència, els seus projectes i la seua manera d'aplicar la perspectiva feminista en les seues respectives àrees de treball o coneixement. Enguany, a més, BIG BANG DONES acull la primera Jornada «La dóna mira, mira la dóna», organitzada per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i À Punt Mèdia, que analitzarà la situació de les dones en la creació, la producció i la representació audiovisual.

Igual que l'any passat, després de les projeccions que serveixen per a emmarcar audiovisualment el tema en qüestió, les sessions estaran obertes al debat i la participació del públic. Perquè, al cap i a l'últim, la del feminisme és una tasca conjunta i una missió compartida que, a través de l'aprenentatge col·lectiu, no solament busca influir sinó canviar l'ordre vigent de les coses.


Dades bàsiques

Data:
Del 13/02/2019 al 03/03/2019
Horari:

18.30 h

Preu:

Gratuit

Museu:
Direcció:

Carrer Guillem de Castro, 8 i carrer Quevedo,10
46001 València
Telèfon: 963 883 730
Adreça electrònica: muvim@dival.es

Transport:

Autobús: 5, 27, 60, 62, N4, N5 i N6
Metre: Àngel Guimerà (Línies 1, 3 i 5)

Més informació:


Altres Activitats relacionades