Sala Municipal de Exposiciones
Inauguració: 14 de setembre a les 13:00 h
Doce fotógrafos en el Museo del Prado – José Manuel Ballester, Bleda&Rosa, Javier Campano, Joan Fontcuberta, Alberto García-Alix, Pierre Gonnord, Chema Madoz, Cristina de Middel, Isabel Muñoz, Aitor Ortiz, Pilar Pequeño, Javier Vallhonrat
En esta exposició es materialitzen en paper, a través de vint-i-quatre fotografies, dotze mirades que donen testimoniatge tant del poder evocador del Prado com de la capacitat creadora dels qui han dut a terme esta col·lecció.
Pertanyents a tres generacions diferents i amb formes molt diverses d’entendre i utilitzar la fotografia, els autors s’han inspirat en les obres que atresora el Museu, però també en l’aura que les embolica, en l’edifici que les acull i en les persones que les contemplen.
Esta edició, que forma part de la Col·lecció Banc Sabadell, ha estat realitzada per la Fundació Amigos del Museo del Prado en el marc de la celebració del bicentenari del museu.
Photographier le Mont-Blanc à 360o – Bernard Tartinville
Bernard va pujar per primera vegada al Mont-Blanc el 1987, unes setmanes abans d’ingressar a l’Escola d’Arts Aplicades de Vevey, a Suïssa, on va cursar els estudis de fotografia durant quatre anys.
La precisió i el rigor d’esta formació van encaminar-li de manera natural a la fotografia publicitària i de moda, camps als quals es va dedicar durant molts anys a París.
Actualment està establert a Barcelona i oferix els seus servicis i la seua experiència a empreses i directius que volen encarregar retrats de qualitat.
Bernard està especialitzat en fotografia panoràmica a 360o. Amb estes preses elabora visites virtuals interactives amb un alt nivell de detall de museus, hotels i patrimoni arquitectònic, històric i religiós. El seu treball l’ha fet servir i ho ha posat d’exemple de mediació digital el Ministeri de Cultura en ocasió de les Jornades Europees del Patrimoni del 2017.
Com que el primer amor mai no s’oblida, de seguida va comprendre que esta tecnologia podia resultar molt interessant per donar a conèixer i promoure paratges naturals excepcionals, i així ha aconseguit unir el muntanyisme amb la seua professió. Ha confeccionat visites virtuals immersives de diferents cims del massís del Mont Blanc.
Les fotografies d’esta exposició són extretes d’estes visites virtuals. Diverses d’elles han resultat premiades en diferents edicions dels Epson International Pano Awards (actualment, el concurs de fotografia panoràmica més gran). Este any, també han resultat premiades dues fotografies, una ha quedat en 4ª posició (s’havien presentat 1.197 fotògrafs de 98 països, amb 4.129 fotos).
Les imatges d’esta exposició no podien haver trobat una destinació millor, ja que, en col·laboració amb l’associació “Baskets Aux Pieds”, que treballa en un gran nombre d’hospitals a França i Suïssa, han arribat a moltes consultes d’Hematologia i Oncologia Pediàtrica. Amb uns cascs de realitat virtual, els petits pacients es poden distreure durant una estona dels tractaments i del dolor i submergir-se en uns paratges naturals d’excepció.
El treball de Bernard ha cridat l’atenció de la prestigiosa marca de càmeres fotogràfiques Leica, que l’ha nomenat ambaixador.
Auream Culpam – Héctor Murgui
Realitza els seus estudis de fotografia a Espai d’Art Fotogràfic, cursant el Diploma d´Estudis Fotogràfics de dos anys de durada. Cursa a més, durant un any, el Màster en Fotografia: Producció i Creació, presentant un projecte designat com el millor treball de la seua edició per un jurat d’experts en art i fotografia compost per Francesc Vera, Silvia Martí i Boye Llorens.
Este treball, basat en una experiència personal i titulat Auream Culpam gira al voltant de la relació entre la fotografia i la pintura. Suposa una revisió dels clàssics de la pintura flamenca.
Les seues obres han estat exhibides a diverses exposicions individuals i col·lectives, tant a la seva ciutat natal, com a altres ciutats d’Espanya.
Stagnation – Audra Vau
Audra Vau és una artista transdisciplinar lituana nascuda el 1970 a Vilnius, Lituània. Va estudiar a l’Escola Nacional d’Art M. K. Č iurlionis de Vilnius. Viu i treballa principalment a Lituània i Londres.
Disponibles fins al 7 de gener de 2024.