Dades bàsiques

Dificultat:

baixa

Duració:

1h

Punt de partida:

Plaça de Saragossa

Punt de finalització:

Avinguda de Blasco Ibañez (Confederació hidrogràfica del Xúquer)La presència d’Arbres Monumentals i Singulars a la ciutat de València, reflecteix l’esperit de persones, moltes anònimes, que van apostar per conservar i protegir a uns dels éssers vius més longeus del Planeta, i la capacitat del qual de créixer durant tota la seua vida ens permet hui dia sorprendre’ns amb les seues dimensions o per característiques que res tenen a veure amb les mesures sinó amb les seues rareses, la seua forma peculiar, els fets històrics associats a ells o perquè són espècies úniques.

Tots ells de forma silenciosa contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. Són els nostres aliats i jugaran un paper important a l’interior de les ciutats.

Tots ells ens fan la vida més agradable. Són els Testimonis vius de la nostra història, els viatgers del temps i de l’espai, són els hereus del model de ciutat sostenible que construïm ara.

L’albereda va nàixer amb vocació de ser un passeig per a la ciutadania. Per això, “Un passeig per l’albereda” ens trasllada a aquest emblemàtic lloc el nom el qual té el seu origen en la presència d’uns arbres, els àlbers, dels quals encara podem trobar algun exemplar i ens permetrà descobrir un gran nombre d’espècies, singulars i monumentals en una part de la ciutat carregada d’història.


En aquest punt de la ruta podem trobar Figueres australianes, Palmera canària o Eucalipte roig abans d’avançar cap a la Font de les Quatre Estacions.Aquest jardí connecta el Passeig de l’Albereda amb l’Avinguda Blasco Ibañez. En ell trobarem un gran exemplar de Figuera australiana.