Dades bàsiques

Dificultat:

baixa

Duració:

1h

Punt de partida:

Av. de J. J. Dómine

Punt de finalització:

Palacete d'AioraLa presència d’Arbres Monumentals i Singulars a la ciutat de València, reflecteix l’esperit de persones, moltes anònimes, que van apostar per conservar i protegir a uns dels éssers vius més longeus del Planeta, i la capacitat del qual de créixer durant tota la seua vida ens permet hui dia sorprendre’ns amb les seues dimensions o per característiques que res tenen a veure amb les mesures sinó amb les seues rareses, la seua forma peculiar, els fets històrics associats a ells o perquè són espècies úniques.

Tots ells de forma silenciosa contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. Són els nostres aliats i jugaran un paper important a l’interior de les ciutats.

Tots ells ens fan la vida més agradable. Són els Testimonis vius de la nostra història, els viatgers del temps i de l’espai, són els hereus del model de ciutat sostenible que construïm ara.

Més enllà dels mars: Els “Indians” és la ruta dels que vénen de molt lluny, els van portar aquelles persones que es van aventurar a creuar l’Atlàntic i van tornar. I amb ells van arribar espècies exòtiques, que els van acompanyar en el seu viatge de retorn. Hui formen part del nostre paisatge urbà i ens recorden a aquells “indians”.

 


Inici de la ruta, dominada per dos exemplars d’Ombús (Phylotaca dioica) i un Arbre ampolla (Brachychiton populneus).En aquesta part intermèdia abans d’encarar l’Avinguda del Port cap al Jardí d’Aiora podem veure una Palmera pindó (Arecastrum romanzoffianum).Últim tram de la ruta que no obstant això representa la part més extensa d’aquesta. Al Jardí d’Aiora hi ha Eucaliptus, Palmeres de Canàries i Figueres australianes.