El Museu Històric Municipal es troba en la part de la Casa Consistorial de la Plaça de l’Ajuntament que correspon a l’antiga Casa d’Ensenyança, fundada per l’arquebisbe Majoral en el segle XVIII, i a la part on es trobava l’Església de Santa Rosa de Lima.

La primera sala mostra cinc plans que arrepleguen l’evolució de la ciutat. El més famós d’ells és el realitzat pel pare Tosca en 1704, però també s’exposen els de Mancelli de 1608 i Montero d’Espinosa, 1853.

En la segona de les sales, de Vistes de la Ciutat, s’exhibixen un total de 46 gravats de la col·lecció municipal que comprenen un període cronològic que va de finals del segle XVIII a mitat del segle XIX.

La Sala dels Furs, conté pintures murals de Ramón Stolz que representen, entre altres motius, als primers monarques del Regne i també la vitrina neogòtica en què s’exhibix el primer incunable del Llibre dels Furs, el manuscrit del qual se custòdia en l’Arxiu Municipal.

Per últim, la Sala Foral, situada en l’Església de Santa Rosa i decorada amb pintures de José Vergara, alberga alguns dels símbols i relíquies que són un referent de la història de València, quasi tots ells provinents de l’Antiga Casa de la Ciutat: la Reial Senyera, el Pendó de la Conquista, el Trofeu de la Conquista, l’Espada del Rei D. Jaime, el quadro de La Inmaculada i els Jurats d’Espinosa, el reliquiari de Sant Jordi, l’Arcàngel Sant Miquel, Les Claus de la Ciutat, etcètera.Dades bàsiques

Horari:

- Dilluns a divendres: de 9 a 15 h.
- Dissabtes, diumenges i festius: TANCAT.

Preu:

La visita és gratuïta

Direcció:

Plaça de l'Ajuntament, 1 - 46002 València
(Entrada per la façana principal de l'Ajuntament)

Transport:

Autobús: 5B, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 19, 28, 35, 62, 70, 71, 78, 81, N1, N2, N4, N5, N6 i N7.
Metro: Xàtiva

Visites guiades:

OFERTA EDUCATIVA:

L'oferta educativa comprén activitats per a tots els públics i altres orientades a col·lectius, tant grups educatius com associacions.
Les activitats per a tots els públics es reserven a través el telèfon o l'email que s'indica en la fitxa de cada activitat (consultar el pdf).
Les activitats per a col·lectius, per contra, se sol·liciten a través d'este formulari

-Activitats per a tots els públics del Museu Històric Municipal(pdf)

-Activitats per a col.lectius del Museu Històric Municipal (pdf)


CATALÈG GENERAL D’ACTIVITATS

-Catàleg general d'activitats per a tots els públics

-Catàleg general d'activitats per a col.lectius

Més informació:
Adreça electrònica: patrimoniohistorico@valencia.es Informació i reserves: 96 208 1181