El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra de la Universitat Politècnica de València pren el seu nom en honor al primer enginyer de telecomunicació valencià D. Vicente Miralles Segarra (1926). La seua trajectòria personal i professional constitueix un exemple de treball i dedicació a la professió de l’enginyeria i al servei públic. El Museu pretén il·lustrar l’avanç de la Telecomunicació a través dels dispositius que el van fer possible.

Actualment, el museu compta amb més de set-centes peces i continua creixent per mitjà de donacions particulars. Les persones interessades a contribuir al fons museogràfic a través de donacions poden posar-se en contacte amb el museu a través del formulari disponible en la pàgina web o enviar un correu a l’adreça museo@etsit.upv.es.

Exposició permanent

Les més de dues-centes cinquanta peces exposades es reparteixen en vitrines al llarg de la planta baixa i la primera planta l'edifici 4D de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de la Telecomunicació i es distribueixen en 5 àrees: radiocomunicacions; telegrafia; imatge i so; i instrumentació. Algunes de les peces que es poden contemplar són úniques a la Comunitat Valenciana i singulars respecte a les d'altres museus nacionals de la mateixa temàtica, com ara: transmissors i receptors de telegrafia Morse, galvanòmetre universal “Echenique” (equip de mesura d'impedància de la línia telefònica), col·lecció d'aparells de radiodifusió des dels anys 20 fins als anys 70, fonògrafs i gramòfons del final del segle XIX, una col·lecció de terminals de telefonia fixa que abasta tot el segle XX, un aparell de rajos X portàtil “Sánchez” i equips de mesura de telecomunicació.


Dades bàsiques

Horari:

De dilluns a divendres: de 8 a 20 h
Agost: de 9 a 14 h
Per a les visites guiades es requereix cita prèvia a través del formulari disponible en la web del Museu o en el correu museo@etsit.upv.es

Preu:

Gratuït

Direcció:

Camí de Vera (Edifici 4D. Universitat Politècnica de València), S/N
46022 València
Telèfon: 96 387 71 90
Correu electrònic: museo@etsit.upv.es

Transport:

Autobús: 9, 18, 29, 30, 31, 40, 41 y 71
Metro: Universidad Politécnica (Línies 4 y 6)