El Museu Campus Escultòric de la Universitat Politècnica de València, MUCAES UPV, es considera en l’actualitat una de les majors i millors col·leccions d’escultura a l’aire lliure existents a Espanya, i única en l’àmbit universitari espanyol.

El Museu, impulsat a la fi dels anys 80, és fruit d’un creixement planificat, en el qual les peces s’han anat incorporant a través de diferents modalitats (intercanvis, compres i donacions), fins a aconseguir, avui dia, un corpus de 79 escultures de 69 artistes de rellevant prestigi internacional, amb dates de creació que abasten des del principi dels anys 60 fins a l’actualitat, de diverses temàtiques i significats, que interactuen i s’integren harmoniosament en l’entorn natural que les envolta.

A més del seu valor cultural, el Museu té una significativa intenció pedagògica i investigadora. Oferix visites, seminaris i tallers impartits pels mateixos autors o autores, i sovint s’empra la col·lecció per al desenvolupament d’estudis i línies d’investigació.

Exposició permanent

Totes les escultures tenen caràcter permanent i estan repartides entre els tres campus de la Universitat (Vera, Gandia i Alcoi), si bé la major part d'aquestes es troben instal·lades al llarg de la zona enjardinada del campus de Vera, fent d'aquest un marc idoni per a acollir aquesta col·lecció. El conjunt escultòric no obeeix a un discurs expositiu concret, encara que el Museu proposa diferents itineraris en funció de temàtiques, moviments o unitats didàctiques que aborden les peces de la col·lecció, com ara: “abstracció-figuració”, “ciutat i naturalesa”, “escultures valencianes”, “professorat escultor”, “el cos humà” o “la representació de l'animal en l'escultura”.


Dades bàsiques

Horari:

De dilluns a divendres: de 8 a 21 h
Agost: de 9 a 14 h
Per a les visites guiades es requereix sol·licitar cita prèvia per telèfon o per correu electrònic a l’adreça farteupv@upv.es

Preu:

Gratuït

Direcció:

Camí de Vera (edifici 3A. Universitat Politècnica de València), s/n
46022 València
Telèfon: 96 387 90 98
Adreça electrònica: mucaesupv@upv.es

Transport:

Línies EMT: 6, 11, 16, 26, 28, 79, 94 i 95
Metro: Estacions d'Albereda i Pont de Fusta

Més informació: