En aquesta plaça es troba la Galeria del Tossal on podrà contemplar les restes musealitzats d’una torre i llenç de la muralla islàmica del segle XII. Les ruïnes ací conservades formaven part d’una porta en colze, possiblement una remodelació de la porta d’al-Hanax construïda al segle XI, una de les cinc portes que tenia la ciutat, i que s’obria en l’inici del carrer de Cavallers. Podrà observar una torre de planta quadrada construïda amb tàpia de morter. En el seu front encara es conserven els forats deixats pels suports de les caixes de fusta emprades pels alarifs musulmans per a la seua construcció.

Per davant de la muralla es veuen uns arcs de maó. Sobre ells descansava la volta que cobria la séquia de Rovella, conducció que va ser canalitzada per l'antic fossat de la muralla al segle XIV i que servia -quasi fins als nostres dies!- com a col·lector d'aigües de la ciutat.

Per a més informació sobre la muralla islàmica i les restes conservades de la mateixa pot veure els panells didàctics instal·lats.

Podeu veure altres restes de la muralla en diversos locals públics que obren les seues portes al carrer Cavallers i Plaça de Sant Jaume, o bé en el Col·legi Major Rector Peset, a la propera plaça del Forn de Sant Nicolau.


Dades bàsiques

Horari:

- De dimarts a dissabtes: de 16 a 19 h.
- Diumenges i festius: de 10 a 14 h.
- Dilluns: TANCAT
Tancat: 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Preu:

Entrada individual: 2€ / Reduïda: 1€ / Diumenges i festius: Gratuït / Abonament: 6€ (vàlid per a tres dies) / Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació del pagament mitjançant datàfons, l'entrada serà GRATUÏTA.

Direcció:

Plaça del Tossal S/N
46003 València
Telèfon: 963 981 803 (Concertar visites per a grups)
Adreça electrònica: patrimoniohistorico@valencia.es

Visites guiades:

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS
Visites guiades gratuïtes:
Dissabtes i diumenges: 13.15 h.

Les activitats i tallers queden adaptades a les mesures sanitàries vigents. En funció de les circumstàncies del museu, respecte a tals mesures, les activitats podran modificar-se.
Places limitades. Necessària reserva prèvia.
Informació i reserves al 96 208 41 73