Les Naus de Ribes es troben en el Carrer Filipines al costat del Camí Vell de Malilla (encreuament Filipines amb Literat Azorín). Es tracta d’un conjunt de set edificis, exemple d’arquitectura ferroviària, els terrenys de la qual ocupen una gran superfície d’al voltant de 20.000 metres quadrats.

Aquestes naus industrials van formar part del conjunt arquitectònic original de les primeres instal·lacions de l'Estació del Nord per al control i reparació de la maquinària ferroviària. Van ser construïdes entre 1911 i 1915. Posteriorment van caure en desús i amb el pas del temps es van deteriorar.

El projecte urbanístic i ferroviari València Parc Central inclou la rehabilitació en la zona Russafa-Malilla de les naus i tallers de Demetrio Ribes, un dels arquitectes més rellevants de la seua època, autor de l'Estació de Nord de València, entre molts altres edificis. Una actuació integral permetrà destinar-les a activitats socials i culturals i a la Universitat Popular.

Les naus 1, 2, 3 i 4 són de murs massissos de rajola cara vista que inclouen adorns molturats i amplis finestrals d'estil modernista. Les cobertes descansen sobre cintres metàl·liques. La Nau 4 posseeix una coberta en forma de dent de serra poc habitual en el paisatge industrial valencià.

Per la seua banda, les naus 5, 6 i 7 són de murs i pilars de rajola massissa amb cintres metàl·liques. Amb façanes laterals tancades en els molls curts i obertes en el llarg.

Catalogades com Bé de rellevància Local. Dada que implica que els edificis han de ser restaurats, eliminats els elements afegits, reposats els originals, reformats i redistribuïts interiorment.Dades bàsiques

Direcció:

Carrer Filipinas amb C. Vell de Malilla