El Molí del Tell és un molí fariner del segle XVII localitzat al barri de Sant Marcel·lí de València, al costat del Parc de la Rambleta, rehabilitat per l’Ajuntament de València i dedicat actualment a fins culturals i educatius.

El molí no s’ha de considerar com un element aïllat dins d’un espai físic, sinó que és un element més dins de la cultura de l’horta. El coneixement de l’entorn, del molí, dels sistemes de reg i de les edificacions adjacents proporciona un coneixement global de l’horta valenciana i de les maneres de vida tradicionals associats a ella.Dades bàsiques

Horari:

De dilluns a divendres de 9 a 14 h. L'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, com a responsable de la seua gestió, posa a disposició dels ciutadans i dels centres educatius interessats a visitar-un conjunt de recursos i activitats, com són:

- Visites lliures o guiades al molí i el seu entorn (90 min. aprox.)
- Sala de queixal del molí restaurada, amb la maquinària corresponent, que permet conèixer el seu funcionament
- Quaderns didàctics (professor/alumne, castellà/valencià) per a activitats d'educació primària (només per a visites escolars)
- Projecció de reportatges audiovisuals relacionats amb oficis perduts, entre ells els moliners, i tasques relacionades amb el cultiu i recollida dels cereals
- Sala multiusos per a exposicions i activitats culturals

Direcció:

Carrer Tomás de Villaroya, 27
46017 València
Telèfon: 962 084 797