La Llotja de València és un dels edificis emblemàtics de la ciutat, peça mestra de l’arquitectura civil gòtica. La Llotja de València és Patrimoni de la Humanitat. Es va començar a construir en 1483 segons el projecte del mestre Pere Compte. El conjunt està format per tres cossos que, observats des de la plaça del Mercat, comprendrien primer el saló de contractació seguit de la torrassa central i, a la seva esquerra, al Consolat de la Mar.

El saló Columnari o Sala de Contractació es va iniciar en 1483 i consta d'una gran sala dividida en tres naus longitudinals per columnes helicoïdals. L'edifici està concebut com un temple al comerç i presenta un marcat caràcter simbòlic, en el qual s'ha volgut veure la representació del paradís en què les columnes seria els arbres i les cúpules representarien la cúpula celeste. El municipi va instal·lar ací la "taula de canvis" per a realitzar les operacions bancàries del moment. La torre central consta de planta baixa i dos pisos alts, que en origen es dedicaven a presó dels mercaders declarats en fallida. Completa el conjunt l'edifici del Consolat del Mar, construït l'any 1498 sota la direcció de Pere Compte qui va morir sense veure-ho conclòs. Diversos mestres van continuar les obres després de la seva mort, finalitzant-les en 1548. És de destacar a la part alta de la façana que dóna a la plaça del Mercat la galeria correguda d'arcs i els quaranta medallons representant el bust d'emperadors romans i personatges il·lustres, tot això d'època renaixentista. Per observar millor aquests detalls situï a la vorera de davant, al costat de l'església dels Sants Joans, on disposarà d'una millor perspectiva del conjunt.Dades bàsiques

Horari:

- Dilluns a dissabtes de 10:00 a 19:00 h

- Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 h

- Accés permés fins a 30 m. abans del tancament

- La Llotja romandrà TANCADA els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Preu:

Entrada individual: 2€ / Reduïda: 1€ / Diumenge i festius: Gratuït / Provisionalment, i m’entres s’implanta el sistema de ticketing la entrada serà GRATUÏTA.

Direcció:

Carrer del Mercat S/N (Accès pel carrer de la Llotja, 2)
46001 València

Més informació:
Adreça electrònica: lonja@valencia.es - Telf.: 962 084 153