L’origen del Jardí Botànic de València es remunta a un hort del S. XVI dedicat a l’ensenyament de la botànica o Hort de Simples (hort de plantes medicinals), encara que no es coneix realment quin va ser la seua localització original.

En el S. XVIII, sota la influència de la Il·lustració i els nous avanços científics, es va instal·lar un nou jardí en l’hort de Tramoyeres, en la zona extramurs del Carrer Quart, prop del riu Túria.

El jardí va cobrar auge al llarg del S. XIX, sota la direcció del catedràtic de Botànica Félix Pizcueta, que va millorar les col·leccions i va innovar amb l’aclimatació de plantes exòtiques originals d’Amèrica, a més de construir un hivernacle de fusta, un umbracle i diverses estufes.

Posteriorment, es va ampliar el jardí cap al Passeig de la Petxina i a la fi del XIX es va construir l'estufa de major dimensió, el “Hivernacle de la Bassa” i es va alçar el gran umbracle de ferro sobre cos de rajola, inspirat en les marquesines ferroviàries. Obra de l'arquitecte madrileny Arturo Mélida Alinar.

Ja en el S. XX es va rescatar el jardí i es van reconstruir determinades construccions fins que es va procedir la seua rehabilitació integral en els anys 80.

La col·lecció botànica d'aquest jardí presenta al voltant de 4.500 espècies d'arbres i plantes que procedeixen dels cinc continents. Destaca sobretot la col·lecció de palmeres (una de les majors d'Europa) i d'arbres tropicals, la de cactus i altres plantes del desert.

Pertany a la Universitat de València i les seues instal·lacions estan obertes al públic.

Des de 1987 el jardí es va recuperar com a centre investigador i docent de la universitat, independent de les facultats i adscrit directament al rectorat.

Gràcies a la labor de les últimes dècades, aquest espai s'ha convertit en un referent nacional i internacional, no solament com a espai enjardinat de la ciutat sinó especialment com a centre de recerca, d'educació ambiental i divulgació científica.

En el seu edifici de recerca es realitzen cursos, exposicions i conferències al llarg de tot l'any.

Declarat Bé d'Interès Cultural.


Dades bàsiques

Horari:

Obert tots els dies, excepte els dies amb vent i pluja, i els festius 25 de desembre i 1 de gener:
de novembre a febrer, de 10 a 18 h
març i octubre, de 10 a 19 h
abril i setembre, de 10 a 20 h
de maig a agost, de 10 a 21 h

Preu:

ENTRADA ORDINARIA: 2,50 euros ENTRADA GRATUITA: Niños menores de 7 años, miembros de la comunidad universitaria (Universidad de Valencia) y acompañantes (uno solo) de las personas dependientes. ENTRADA CON TARIFA REDUCIDA: Tarifa: 1 euro Amics i Antics alumnes de la Universitat Tarifa: 1,5 euro Mayores de 65 años, pensionistas, personas con discapacidad absoluta, personas desempleadas, niños de 7 a 17 años, titulares del carné de familia numerosa, estudiantes universitarios, titulares del carné jove, miembros de las asociaciones vinculadas al Jardín Botánico. Tarifa: 1,5 euros Grupos de más de 10 personas Tarifa: 1,5 euros Portadores de la tarjeta Valencia Tourist Card o Family point ABONOS: saber más Abono 10 entradas: 10 euros Abono anual ordinario: 40 euros Abono anual reducido: 20 euros Para mayores de 65 años, pensionistas, personas dependientes y niños de 7 a 17 años

Direcció:

Calle Quart, 80
E-46008, Valencia

Transport:

Autobusos: 5, 60, 62, 63, 64, 73, 79, 80, 81, 92, 95
Interurbans: Aldaia, Alaquàs, Aeroport, Manises i Torrent
Metro: línia 1, estació Túria, línies 3 i 5, estació Àngel Guimerà

Més informació:
Visites concertades 96 315 68 18