Ocupant els terrenys recentment urbanitzats amb motiu de l’Exposició Regional de 1909 i Nacional de 1910, es va realitzar en 1917 la fàbrica de llanes, ocupant quasi tota l’illa amb pati central. L’arquitecte autor del projecte va ser Alfonso Garin i l’estructura de formigó armat va ser encarregada a l’empresa de Demetrio Ribes i Joaquin Coloma. És per tant un dels primers edificis realitzats amb aquest material a València.

La seua façana reflecteix la potència de l’empresa donant una imatge monumental i urbana. Té una composició contínua modular i repetitiva amb gran sentit de l’horitzontalitat (és de dues altures) que es contraposa verticalment per mitjà de pilastres faixades que sobreïxen de l’ampit l’edifici.

Té un caràcter certament protoracionalista, concebuda com a planta diàfana, amb buits amplis entre pilastra i pilastra; els de la planta baixa tenen arcs rebaixats i en la planta superior aquest mateix mòdul es converteix en sengles finestres geminades sobre xicotetes pilastres. Té en general un plantejament classicista amb ornamentació modernista tipus secessionista, sobretot aquella que ocupa els carcanyols dels arcs, les cornises i la coronació o ampit corregut de la façana. A les cantonades arredonides xicotets frontispicis amb caps de cort modernista. Sobre la porta principal gran frontó corb. Sota aquesta ornamentació i composició s’amaguen les característiques de les fàbriques diàfanes de formigó armat.

En aquests moments el seu ús és hoteler, l’Hotel Westin, encara que fa anys va ser ocupat com a edifici Central de la Policia Local i Parc de Bombers.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer d'Amadeu de Savoia, 14
46010 València