L’Edifici del Rellotge, que es troba en el carrer Moll del Grau, és un dels elements arquitectònics més bells i emblemàtics de la ciutat de València.

En l’actualitat serveix com a sales d’exposicions temporals i és la seu de l’Autoritat Portuària de València. A més, està declarat com Bé de Rellevància Local de la ciutat.

Amb el pas dels anys no solament ha deixat de servir per a les funcions originals amb les quals es va construir, sinó que a més ha patit una reconstrucció (any 1939) que ha suposat canvis en el seu estil arquitectònic cap a unes línies més simples.

Malgrat açò, encara és possible identificar trets tradicionals en la façana o el seu estil francés, com la rematada superior en pissarra negra.

Per descomptat, el clar protagonista és el rellotge. Està construït sobre la base de quatre esferes i presenta una rematada cupuliforme. L'edifici es va construir per Federico Gómez de Membrillera l'any 1916, per la qual cosa en aquella època la inclusió del rellotge era tota una novetat, a més d'un element pràctic, doncs servia per a millorar la regularització de l'activitat portuària.

L'Edifici del Rellotge presenta una planta rectangular annexa a aquesta torre on va inclòs el rellotge i les seues quatre façanes demostren un clar estil neoplateresc. La construcció disposa dues altures, sent l'última sota teulada.

La seua característica façana, destaca pels grans finestrals que ocupen tota la planta baixa de la infraestructura, mentre en el pis superior els acompanyen unes balconades de diferent amplitud.

Originalment era en realitat un edifici d'habitatges destinat per a la burgesia de la ciutat. Per aquest motiu el seu estil combina tan bé amb reminiscències franceses de principis de segle XX.

No obstant açò, alguns detalls de la seua ornamentació, reflecteixen una clara influència del modernisme valencià.


Dades bàsiques

Horari:

De dilluns a diumenge: d'11 a 14 h i de 17 a 21 h

Direcció:

Carrer del Dr. Josep Juan Dómine
46024 València

Més informació:
Telèfon: 963 939 400