El Convent del Carme és conegut actualment a València com a Centre del Carmen i és també la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

El seu nom original fa entreveure que les seues funcions inicialment eren diferents a les actuals, més lligades al món cultural i artístic.

El Convent del Carmen es pot visitar en la Calle Museu i té com a oferta dos principals interessos, el de les exposicions temporals que espera en el seu interior i el de la pròpia arquitectura del convent original.

Les exposicions tracten temes molt diversos i moltes d’elles són temporals, per la qual cosa la visita reiterada al Convent del Carmen ens oferirà cada vegada una experiència nova.

Pel que correspon al convent com a infraestructura, el seu origen es remunta fins a l’any 1281, època en la qual els carmelites van escollir València com a lloc de residència.

La complexa transformació arquitectònica del Convent del Carme al llarg dels segles, converteix a aquesta infraestructura exterior i interiorment en un autèntic recorregut per l’evolució de l’arquitectura valenciana i, de forma general, de l’estil arquitectònic mediterrani, des de fa 8 segles fins a l’actualitat.

La visita al Convent del Carmen pot oferir múltiples experiències i descobriments artístics, però dos en concret són d’especial rellevància.

El primer d’ells el corresponent al claustre gòtic interior, del que tots els visitants testifiquen la pau i tranquil·litat que transmet, mentre s’utilitza per a traslladar-se a les diferents dependències del convent.

L’altre punt d’interès, sobretot referent a la cultura valenciana, és la visita al sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez. L’escriptor valencià no està enterrat en ell, sinó que és una obra artística de Mariano Benlliure que data de 1935, amb la qual va voler homenatjar l’aportació literària de l’escriptor, amb aquesta escultura que conté inscripcions de la seua obra i dedicatòries.



Dades bàsiques

Horari:

Dilluns: tancat
Diumenge: d'11 a 21 h

Direcció:

Carrer del Museu, 2, 4
46003 Valencia

Més informació:
Telèfon: 963 15 20 24