Obra de l’arquitecte Antoni Gómez Davo. Llenguatge purista amb influències neobarroques, que és utilitzat per crear la imatge de gran prosperitat, riquesa i grandiloqüència, pròpies de les entitats bancàries; la façana s’ordena respecte al xamfrà, que vol dir amb la gran porta d’accés, i es remata amb una torre.

En la seua composició es diferencia el basament de granit amb grans columnes encoixinades, el cos central realitzat en maó vist i el cos de coronació profusament decorat. Edifici que dóna a tres carrers, la seua planta s’articula al voltant d’un pati cobert amb una claraboia de colors al voltant del qual es disposen les oficines. El Centre Cultural Bancaixa és resultat de la unió de dos edificis històrics: la seu de l’antiga Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de València, de principis del segle XX, i de l’antiga residència de Manuel Gómez Fos, de finals del segle XIX. La rehabilitació, portada a terme el 2007 pels arquitectes Pablo Martínez Montesa, José Ricardo Martínez Montesa i José Alberto Jordá Albiñana, va suposar la unió de tots dos edificis i va permetre crear l’actual Centre Cultural Bancaixa amb una superfície de 12.000 metres quadrats.


Dades bàsiques

Horari:

De dimarts a diumenge: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores // Dilluns: de 10 a 14 hores // Festius: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Les exposicions amb accés per la C/ General Tovar tenen el següent horari: De dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores // Dissabtes, diumenges i festius: tancat.

Preu:

Consultar en la web https://www.fundacionbancaja.es/

Direcció:

Plaça Tetuan, 23.
46003 València.
Telèfon: 963 875 500