El Centre Cultural Reina 121 se situa al barri del Cabanyal-Canyamelar, declarat Bien de Interés Cultural amb categoria de conjunt històric l’any 1993. L’edifici s’ubica sobre tres cases antigues, que després d’una obra de rehabilitació encarregada per l’Ajuntament de València, obrirà les portes com un nou espai cultural que dialoga amb la resta de recursos municipals del barri i que posa l’accent en la gestió cultural i la seua capacitat per generar dinàmiques de transformació pròpies.

La Reina 121 està pensat per ser un centre cultural municipal de proximitat, un projecte dinamitzador de la comunitat, coprogramat per les entitats i associacions culturals del Cabanyal, capaç de construir vincles i teixit social a través d’experiències culturals.

Missió:
La raó de ser del nostre projecte és la prestació d’un servei públic a la comunitat, en el marc d’un equipament sociocultural municipal de proximitat. La dinamització d’un espai, coprogramat amb les entitats i col·lectius del barri, per mitjà de la mediació cultural i en un entorn marcat per la diversitat ètnica, les situacions d’exclusió, vulnerabilitat social i la conjunció de diferents realitats socioeconòmiques en el barri. La voluntat d’inclusió i una mirada holística integradora són la base de la iniciativa. 

Visió:
Esdevindre un equipament de referència al barri, consolidat en el seu àmbit competencial i funcional per a la comunitat poblacional diversa que l’habita. Compromés amb el seu medi urbà i prestant una cartera de serveis assistencials socioculturals de qualitat al veïnat. Una visió transformadora de la realitat social, que passa per activar i promoure una ciutadania plena, conscient i proactiva per mitjà de la cultura. 

Valors:
Il·lusió, Solidaritat, Comprensió, Vertebració, Autoestima, Responsabilitat, Intel·ligència col·lectiva, Assertivitat, Identitat, Cohesió, Convivència, Innovació, Diversitat, Democràcia Cultural.

Objectius del centre:

    • L’equipament està pensat per ser un centre cultural municipal de proximitat, un projecte dinamitzador de la comunitat, coprogramat amb les entitats i associacions culturals del Cabanyal, capaç de construir vincles i teixit social a través d’experiències culturals.

Agenda d’activitats:

Si eres una entitat civica/sociocultural interessada en sol·licitar l’ús del centre per alguna activitat cultural, pots fer-ho emplenant i enviant al correu electrònic el formulari següent: SOL·LICITUD D’ÚS D’ESPAIS EN CENTRES CULTURALS MUNICIPALS


Dades bàsiques

Horari:

Dilluns tancat.
Dimarts a Divendres: 11:00 - 14:00h | 17:00 - 21:30h
Dissabte i Diumenge: 10:00 - 14:00h | 16:00 - 22:00h

Direcció:

Carrer de la Reina 121

Més informació:

Director/a del centre cultural: Olga Álvarez Piña
Correu electrònic: ccreina121@valencia.es