A la plaça del mateix nom, per iniciativa de la falla corresponent s’alça des del 10 de març de 1974, un xicotet monument envoltat d’un espai enjardinat i amb sortidors i safareig, dedicat a aquest fill de Massamagrell que va aconseguir la seu episcopal de Sogorb, després de la de Solsona, a part d’altres activitats missioneres culturals i benèfiques i fundador de l’Ordre religiosa de les terciàries caputxines. El bust, donat per la família, és obra de l’escultor José Pérez Pérez, primera medalla nacional el 1950, col·locat sobre un pedestal de secció quadrada, inaugurant-se solemnement a la data predita de l’any 1974 i ostentant, al pedestal, “València a l’il·lustre pedagog Bisbe Amigó. 1854-1934”, per ser les dues dates, una la del seu naixement i l’altra el seu òbit a Godella.

El xicotet monument anima l’entorn, ennoblit per la vegetació no escassa. Es troben els carrers de Bon Ordre i Conca, Historiador Diago, Sant Josep de Calassanç i Sant Francesc de Borja, qualitat que augmenta pel gran edifici de doble xamfrà de la sucursal de la Caixa d’Estalvis de València, obra singular, característica de l’acadèmic arquitecte don Antonio Gómez-Davó, de materials de la millor condició i traça senyera, amb casilicis com a rematada i forja en portes i balcons, constituint tot un enclavament que suavitza l’aridesa d’aquesta trama urbana, en perill, per no ser antiga ni moderna, de caure en la vulgaritat.

Acreix aquesta estetització de la zona, l’escultura en marbre del professor i acadèmic “Victor Hino” (Victoriano Gómez López, + 1979), un nu femení no del tot desprès del bloc, que contribueix a donar-li interès.


Dades bàsiques

Direcció:

Plaça del Bisbe Amigó
València