Obra de l’escultor Vicente Navarro Romero. Va ser instal·lada en 1918 en els llavors Jardincillos de l’Audiència (hui Palacio de la Generalitat) a iniciativa del Circle de Belles Arts de València. Amb la construcció durant la guerra civil d’un refugi en aquests jardins, l’escultura va patir tals deterioracions que la mateixa va ser desmuntada en 1939. Es tractava d’una imatge del pintor assegut en un banc sense respatler. D’aquesta obra res mes s’ha tornat a saber.

En 1946 el fill del pintor, Ignacio Pinazo Martinez va oferir a l’Ajuntament de València, tornar a reposar l’escultura amb un model realitzat per ell mateix i al seu càrrec. Es va triar com a lloc d’emplaçament el que ara ocupa, i va ser col·locada als jardins en 1949.

Es tracta d’una figura del pintor assegut (en el seu cadira de repós), realitzat en marbre d’una altura aproximada de dos metres. A les seues mans sosté una manta de llaurador valencià, un mocador nuat al coll, i els útils de pintura. El seu rostre és fidel reflex de la imatge del pintor.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer de Colón & Plaça de la Porta de la Mar
46004 València