El motiu que impulsa a realitzar aquesta escultura i donar-la a la ciutat és fer visible la crueltat de l’abandó dels animals de companyia i el sofriment que els causa, conscienciant a la societat sobre aquest problema que els afecta a tots. Constitueix al mateix temps un homenatge a les persones que cuiden als animals que unes altres van abandonar.

 

Té unes mesures de 90x70x30 cm i un pes de 70 Kg. La peça està sobre una peana revestida de ceràmica amb el gravat davanter d’una dedicatòria en nom de la ciutat de València i encapçalada amb l’escut municipal i en el lateral porta gravat el poema ’de carrer’ de la mateixa autora.

Sobre un gran pedestal cúbic trobem les figures de dos animals en posició sedent i arraulits entre si, un gos i una gata. El gos porta per nom Tristán i la gata Soledad. Es tracta d’unes figures foses en bronze amb una pàtina que simula estar realitzada l’escultura en pedra. L’obra ha sigut donada per l’escultora Elena Negueroles Colomer (Alzira-València 1949) a l’Ajuntament de València. El grup escultòric va ser inaugurat el 4 de març de 2018 i té la signatura de l’artista gravada en una de les potes del gos.


Dades bàsiques

Direcció:

Plaça Los Pinazo frente al nº2
46004 València