Amb aquest lema, constant en el seu llis pedestal, alçara en la trobada dels carrers de Roís de Corella i Sant Vicent Màrtir, un insòlit monument, que ho és, no solament per les seues formes, pròximes al surrealisme expressiu, sinó també pel seu origen: el donatiu, no exempt de cert mecenatge, d’una casa comercial (John Deere) de la motivació publicitària de la qual a penes hi ha constància en algun costat menys visible de l’obra, que tampoc és l’única provinent d’aquest origen, perquè hi ha uns altres, diferents, en diverses poblacions espanyoles.


El seu trilema es plasma en tres figures, home, dona, xiquet, estilizadísimas en el sintètic, curvilini, i expressiu, que compta amb l’eficàcia voluménica dels buits; sent obra de José Carrilero Gil, artista caravaqueño, fos per E. Capa, tots dos de l’escola de Belles Arts de Madrid.
El monument, que amb alguns altres, recents, representa en la nostra plàstica de carrer, els corrents més moderns, es va inaugurar per l’alcalde López Rosat en 15 de març de 1972.


Dades bàsiques

Direcció:

Carrer Rois de Corella amb Vicent Màrtir
46007 València