L’empresa valenciana Poètica 2.0 està darrere de la primera col·lecció d’apps audiovisuals per a dispositius mòbils i ordinadors dedicada a la poesia en qualsevol de les llengües parlades a Espanya. Les apps tradueixen al llenguatge audiovisual tota l’emoció de la poesia a través de la interpretació d’actors i actrius de primera línia. Els títols ja publicats inclouen antologies d’autors valencians, poetes clàssics i contemporanis i monogràfics sobre figures com Federico García Lorca, María Beneyto o Vicent Andrés Estellés.
Al llarg de setembre, octubre i novembre programaran tres activitats per a conéixer aquesta innovadora plataforma, presentar la poesia de María Beneyto i d’altres autors contemporanis valencians i realitzar un taller formatiu.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

26 de setembre

“Veure la poesia, sentir els versos. María Beneyto ‘la dona forta’”. Maria Beneyto és una de les millors poetes valencianes del segle XX. La seua potent veu poètica s’escoltarà en aquesta activitat a través d’interpretacions en vídeo i en directe d’actors i actrius.

23 d’octubre

Taller “De la pantalla a la pàgina: tecnologia per a descobrir (i estimar) la poesia”. Dirigit a professors i a gestors culturals. Sabent que la poesia és un gènere literari ‘difícil’ per als alumnes pensem que les noves eines tecnològiques poden ajudar.

En aquest taller es mostra com són les apps de Poètica 2.0 i la seua utilitat a les aules per a motivar als estudiants, millorar la seua expressió oral i animar-los a la lectura. També s’explicarà per què és interessant que estiguen presents en dispositius a l’abast dels usuaris en biblioteques, plataformes de distribució de continguts i altres institucions per a facilitar l’accés a la lectura i a un gènere literari essencial per a desenvolupar empatia, intel·ligència emocional i capacitat analítica.
Inscripcions: https://forms.gle/QtspQbex2o4DVyfXA 

28 de novembre

“Veure la poesia, sentir els versos. Poesia contemporània valenciana”. Aquesta activitat oferirà al públic un primer contacte amb l’obra d’alguns dels poetes valencians més recents, entre ells Jaime Siles, Marc Granell, Teresa Pascual, Guillermo Carnero, Juan Vicente Piqueras o Carlos Marzal. Tots ells han gravat els seus poemes en vídeo per a Poètica 2.0.
Les activitats estaran obertes al públic fins a completar aforament.
El taller requereix inscripció prèvia.


Dades bàsiques

Data:
Del 26/09/2019 al 28/09/2019
Horari:

Consulta la programació

Direcció:

Carrer de Joan Verdeguer, 22-24
46024 València
Telèfon: 963 013 401 / 962 085 691

Més informació: