‘Músiques Religioses del Món’ és un cicle de concerts que arriba a l’Almodí el mes de setembre, per a gaudir de la música religiosa de totes les cultures, independentment de les creències i les idees de cada oient. Un espai de reflexió al voltant de qüestions que rares vegades són abordades en la societat laica i que trobem pràcticament en totes les religions, com la mort, el perdó, l’eternitat, l’ànima o la bondat.

Totes les religions parteixen d’una premissa bàsica: que les persones som imperfectes. Ens desorientem i repetim els mateixos errors una vegada i una altra, i per tant necessitem una veu que ens recorde sovint l’antiga doctrina sobre el bé i el malament, que estructure una rutina per a perdonar i potencie la nostra capacitat de compartir i d’estimar. Enfront de la permanent exigència de ser felices i afrontar amb optimisme cec els problemes aclaparadors de l’existència amb frases motivacionals que serveixen més aviat de poca ajuda, les religions emeten un missatge compassiu cap a la nostra manera de pensar i actuar. En gran manera els recursos que empren per a això transcendeixen el llenguatge verbal: la música, l’art i l’espai sacres ens han ajudat durant segles situant-nos en una àmplia perspectiva temporal i espacial.

Escoltar una complexa polifonia sacra o el llenguatge antic de la litúrgia ens posa en contacte amb una cosa molt antiga i profunda, allunyada de la nostra realitat quotidiana. Entrar en una catedral, una sinagoga o una mesquita i alçar la vista cap a l’immens espai sobre nosaltres ens recorda el diminuts que som en este fascinant i misteriós univers, i amb això les nostres preocupacions ens semblen insignificants també.

PROGRAMACIÓ:

Dimecres, 9 de setembre, 19.30h

Panthalia 

La introsprecció i l’esperit en la música del Renaixement
Capella de Ministrers / Carles Magraner

Dijous, 10 de setembre, 19.30h

Místicos y trovadores

Oratori i ascetisme
Amancio Prada

Divendres, 11 de setembre, 19.30h

Música y silencio

El cant armònic com a pont transcultural
MuOM Canto difónico

Dimecres, 16 de setembre, 19.30h

Misticismo

Cants místics d’Al-Andalus
Ensemble Andalusí de Tetuán / Aziz Samsaoui

Dijous, 17 de setembre, 19.30h

Amor Eterno

La música devocional de les tres cultures
Luis Delgado & César Carazo

Divendres, 18 de setembre, 19.30h

Lucretia Borgia

Mite, història i llegenda de la filla d’Alejandro VI
Èlia Casanova, Carles Magraner & Robert Cases


Dades bàsiques

Data:
Del 09/09/2020 al 18/09/2020
Horari:

Dimecres a divendres a les 19:30h

Preu:

Preus de 15€ a 20€

Direcció:

Plaça de Sant Lluís Bertran, 2, 46003 València,Altres Activitats relacionades