La fascinació i la curiositat per Mart naix fa 4.500 anys, quan els assiris van ser els primers a referenciar el planeta roig. L’exposició “Mart. La conquista d’un somni” ens acosta a esta fascinació i als reptes d’una futura colonització humana. La mostra oferix una visió de totes les perspectives del planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric. Escolta com sonaria la teua veu o quin seria el teu pes a Mart i posa a prova els teus coneixements sobre el planeta roig amb un test d’imatges de la Terra i Mart.

A través de cinc grans blocs respondràs a preguntes com per què desperta tant interés? o quines dades el definixen i distingixen de la resta de planetes del Sistema Solar? Coneixeràs l’observació de Mart des del punt de vista científic i de la ciència-ficció; la seua influència en l’imaginari col·lectiu o com ha sigut la seua representació en la cultura. Finalment, realitzaràs un repàs per les diferents fites en la carrera espacial cap a Mart i el futur en la conquista humana del planeta.

“Mart. La conquesta d’un somni” inclou algunes peces de gran valor pel seu interés històric o documental. Llibres i instruments astronòmics originals del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler; un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria; il·lustracions originals de “La Guerra dels Mons”; una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei o dos maquetes impreses en 3D que recreen possibles habitacles en el planeta roig.

L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica i en ella han col·laborat diverses institucions com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), tant en l’assessorament com en préstec de peces.


Dades bàsiques

Data:
Del 29/05/2018 al 31/12/2019
Horari:

VISITA GUIADA EXPOSICIÓ:
De dilluns a diumenge: 12 h / 16 h / 18 h

MISSIÓ MART REALITAT VIRTUAL:
De dilluns a diumenge: 11 h / 11.30 h / 12 h / 12.30 h / 13 h / 13.30 h / 16 h / 16.30 h / 17 h / 17.30 h / 18 h

Preu:

2,5 €

Direcció:

Avinguda Professor López Piñero, 7
46013 València
Telèfon: 902 100 031 (Reserves e Informació)Altres Activitats relacionades