La Medusa ens introdueix en la història de Godofredo Villa, un supervivent a tres guerres que ara amb 89 anys, rememora la seua vida des de la infantesa, mentre espera rebre un gran homenatge amb honors d’estat.

Un drama basat en fets reals que naix arran de l’experiència de la mateixa autora, Sònia Alejo, que després d’una trobada amb el vertader Godofredo Villa, elabora aquesta proposta que, en un mix de realitat i ficció, ens compta l’experiència d’un de tants xiquets de la guerra que van embarcar des del País Basc a França durant la primavera i estiu de 1937.

L’obra dirigida per Xavier Puchades i interpretada per Pep Ricart, Clara Crespo, Arantzazu Pastor i Àngel Fígols, és com un homenatge que navega entre dues dimensions que fan d’ella una obra de vertigen: la que el personatge principal siga un supervivent real i la dimensió històrica, de memòria col·lectiva.

La sinopsi seria: A l’agost de 2014, Godofredo té 89 anys, ha sobreviscut a tres guerres i, no obstant això, s’enfronta al moment més difícil de la seua vida: rebre un gran homenatge amb honors d’estat. Des de l’espera per a rebre un homenatge, Godofredo Villa, un xiquet de Baracaldo evacuat amb vaixell abans dels bombardeigs de Guernica, recorre diversos moments de la seua memòria que ha circulat pels esdeveniments de l’Europa del segle XX. Al juliol de 2013, Godofredo té 88 anys i s’asseu al costat de Sònia en un banc enfront del riu Saône. No es coneixen de res, però no han deixat de reinventar les seues vides junts des de llavors. “L’única guerra que es guanya és la que no es lliura”.


Dades bàsiques

Data:
Del 02/04/2021 al 25/04/2021
Horari:

20 hores.

Preu:

13€

Direcció:

C/ Turia 47 - 46008 València

Més informació:


Altres Activitats relacionades