Concert interactiu per a xiquets i xiquetes fins a 12 anys. La música constituïx un estímul multisensorial que precisa diferents processos que afecten al conjunt del sistema nerviós: motors, cognitius, sensoriomotrius i emocionals. Requereix així mateix, la capacitat d’apreciar les notes, el ritme, els tons, les seqüències, els silencis, espais que n’hi ha que escoltar i recordar amb atenció. Precisa el desplegament de memòria musical, motriu i verbal.

Plaer, irritació, alegria, excitació, relax, energia. La música es capaç de generar un ampli ventall de sensacions en les persones que el que mai suscitarà, ni en gran ni en menuts, és la indiferència. Açò ho saben molt bé els integrants del col·lectiu Sedajazz que, fa uns anys, decidiren ampliar la seua labor didàctica i crear Jazzeant amb xiquets, una iniciativa pensada per a que els xiquets de fins a 12 anys s’acosten a diferents ritmes musicals tan diversos com el jazz, el swing, el reggae, la salsa o la bossa nova i que ho fan mitjançant l’oïda, el joc i l’experimentació.

El col·lectiu de músics de Sedajazz porta més de 15 anys realitzant activitats didàctiques i concerts dirigits a xiquets. En aquesta ocasió hem volgut arribar més lluny dedicant esta activitats als més xicotets.
Escoltar música aporta harmonia, afavoreix la concentració i la relaxació, les seues ones sonores ajuden a compensar la pressió sanguínia, alleugen tensions musculars i beneficien de forma evident el funcionament del sistema immunitari.

L’efecte de la música en els xiquets és espectacular, augmenta la capacitat de concentració, desplega la sensibilitat i memòria auditiva contribueix a expressar sentiments, estimula la parla i l’expressió corporal.Durant 90 minuts aproximadament tres musics professionals amb amplia experiència en el treball docent amb xiquets, realitzaran un concert especialment dissenyat per als més xicotets en el qual el més important és que els xiquets experimenten la música, que la compartisquen s seus iguals, que juguen, que riuen, que es relaxen, que facen seua la música per un moment, que es senten protagonistes i partícips de l’espectacle i que els pares i les mares puguen presenciar i gaudir d’eixe moment.JOSEP HERNÁNDEZ REÍLLO congues, bongoes, panderos, maraques, shaker, güiro, xilòfons, esquellots, campanes, bateria, djembé i instruments fets amb materials reciclats.

FRANCISCO BLANCO “LATINO” flautes, saxo baríton, tenor, soprano, clarinet baix, baix elèctric, sintetitzador i percussió.TERESA NÚÑEZ veu, guitarra, baix elèctric, percussió i efectes sonors.Us heu imaginat alguna vegada un món en el que no hi haja so? Quasi tots els sons que escoltem durant el dia són com instruments musicals tocant alguna cançó: la pluja, el vent, els trons, el càntic dels pardals, etc. Es així com els bebés comencen a observar, aprendre, a diferenciar i adquirir sensibilitat amb els sons. La música és sempre una experiència agradable. En els últims descobriments s’ha revelat com un dels mètodes educatius més complets.


Dades bàsiques

Data:
diumenge 19 maig 2019
Horari:

12.30 h

Preu:

6 € anticipada. 8 € taquilla. Entrada lliure als menors de 18 mesos

Direcció:

Sala Matisse
Carrer de Campoamor, 60
46022 València

Més informació:


Altres Activitats relacionades