GRAN NIT DE JULIOL amb “CLAU DE SWING” al Museu d’Història de València

Un any més, el Museu d’Història de València se suma a la celebració de la “GRAN NIT DE JULIOL” amb una jornada de portes obertes i l’actuació del grup valencià CLAU DE SWING.

El concert tindrà lloc en l’àgora del MhV, dissabte vinent, 20 de juliol, a les 23 h.

Clau de Swing és ja una banda amiga per al MhV, perquè va fer el seu debut l’any 2012 precisament en la celebració de la Gran Nit de Juliol d’aquell any, i des de llavors ha col·laborat amb el museu en diferents ocasions. Interpreten música de swing combinada amb jazz i algun altre estil com la bossa nova, amb un ampli repertori i un caràcter molt personal i ple de matisos, que farà sens dubte que els afeccionats a la bona música gaudisquen de la vetlada.

Conformen el grup sis músics de reconegut prestigi per la seua trajectòria personal i musical: Roberto Lorente(trompeta) i Emilio Ferrer (trombó)  com a vents de metall;  Guillermo Balaguer (contrabaix), Rafael Martínez-Vilanova (piano) i Blas Molina (bateria)  com a secció rítmica. I, finalment, la veu excepcional de Rosa Torres, com a solista.  Tots ells són intèrprets de gran experiència, per formació i per vocació, que han col·laborat durant anys amb famosos grups d’estils molt variats i amb diferents bandes o formacions musicals de fama internacional.

Enguany, com a novetat, han inclòs en la seua actuació alguns temes de grups com Beatles o Deep Purple, que la banda ha versionat.

Música, exposicions i tertúlies a la fresca per a la GRAN NIT DE JULIOL. Dissabte, 20 juliol 2019

Com en anys anteriors, els museus i monuments de la Delegació de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València se sumen a la celebració de la GRAN NIT DE JULIOL en una jornada de portes obertes en la qual es realitzaran diverses activitats, que començaran a la vesprada i finalitzaran de matinada.

 

PROGRAMA

 

  • 20.00 h. CENTRE ARQUEOLÒGIC DE l’ALMOINA: Actuació del grup JAZZMATIKS

Passades: a les 20 h., 21 h., i 22 h.

Aforament limitat a 125 persones per actuació.

 

Jazzmatiks és un grup de la Marina que versiona, en clau de jazz, grans temes de música escrita en valencià, que inclouen temes d’artistes de sempre (com Raimon o Sau) i uns altres de grups de l’actualitat més recent (com La Gossa Sorda, Obrint Pas o Aspencat)

Santi Ferrer (Trompeta), Alfred Roselló (Contrabaix), i Javi Justo (Piano), amb la veu de Reme Giner, interpretaran diferents estils, des del Dixie al Swing, passant per la Bossa nova, Latin o Boogaloo, creant d’esta manera uns directes d’atmosfera elegant, que traspassa barreres generacionals estilístiques, acostant el jazz i la bona música a totes les oïdes. 

+info

 

  • 20.00 h. MUSEU DE L’ARRÒS  – “Tertúlia a la fresca”

Aforament limitat: 20 persones.

 

Una interessant activitat que tindrà com a protagonistes al Museu de l’arròs, el barri del Cabanyal i la cultura popular valenciana a través de l’evolució de la molinería de l’arròs en els últims 100 anys.

Els assistents podran participar de manera activa en esta trobada, que estarà, a més acompanyada d’una degustació de vins i diversos tipus d’arròs i amenitzada per algun tradicional “cant de batre”.

Participaran en l’activitat Josep Martorell (escriptor i cronista del Cabanyal), Rafa Marí (maquinària per a molinería), Miguel Minguet (arrosser), Pepiu de Castellar (cant de batre) i Santos Ruiz (Gerent de la D.O. Arròs de València), entre altres.

+info

 

  • 21.30 h. LLOTJA. Actuació de MONA BAND TRIO.  Smooth Jazz.

– Primera passada:  de 21.30 a 22.00 h.

– Segona passada:  de 23.45 a 00:15 h.

 

Amb un variat repertori de jazz i soul, Mona Band trio, amenitzaran la màgica nit del 20 de juliol als jardins de la Llotja, un dels més bells llocs de la ciutat de València. 

Integren el grup Mona de Lis (Veu), Miguel Anda (Guitarra) i Tino González (Saxo i Flauta). 

La seua trajectòria professional s’ha impregnat de diferents estils així com de la música d’una infinitat d’artistes i músics de tots els temps. Així, la música que interpreten, en paraules del propi grup ”… s’unix als nostres viatges, als moments que vivim i a les persones que trobem… a les nostres experiències, sentiments i pensaments”.

+info

 

  • MUSEU DE LA CIUTAT.

El Museu de la Ciutat celebrarà la Nit de juliol amb activitats culturals i musicals.

 

A les 22:30 – Actuació de MONA BAND TRIO.  Concert música lleugera

 

Concert a càrrec del trio Mona Band, que tindrà lloc al pati del Palau Marqués de Camp, seu del Museu de la Ciutat. La veu de Mona de Lis, acompanyada per Miguel Anda (guitarra) i Tino González (Saxo i Flauta), delectarà al públic amb un variat repertori de música lleugera.

A continuació del concert, donarà començament una visita guiada a l’exposició temporal “Rius per l’aire”, de la mà de Luís Arciniega (Catedràtic d’Història de l’Art a la Universitat de València i Director de la Càtedra Demetrio Ribes).

 

A les 23.30 h. Visita guiada a l’exposició temporal 

“Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat València”

 

Amb l’objectiu de realçar el patrimoni de la cultura de l’aigua com un dels senyals d’identitat del territori valencià, Luís Arciniega ens guiarà en esta exposició, inaugurada el passat 16 d’abril, que presenta prop d’una trentena dels aqüeductes més representatius del territori valencià. Una mostra que combina fotografia antiga i moderna, projectes i cartografia, gravats, maquetes i altre material audiovisual, per a mostrar “els viatges de l’aigua” a través de la nostra Comunitat,  així com la seua plasmació artística en molt variats elements, vaixelles, monedes, bitllets, gravats, fins i tot en les nostres falles. 

+info 

 

  • 23.00 h. CASA MUSEU BENLLIURE. Actuació d’ALICIA CASTELLANO.

 

Jove intèrpret formada en guitarra i cant en l’Acadèmia Al so de la música de València que presentarà, en l’evocador marc del jardí de la Casa Museu Benlliure, la seua personal versió d’un triat repertori del panorama musical actual, amb temes com Sola (Jessie Reyez), Shallow (Lady Gaga), Nana triste (Natalia), o Aunque no sea conmigo  (Bumbury), entre altres.

+info

 

  • 23.00 h. MUSEU D’HISTÒRIA DE VALÈNCIA. Actuació de “CLAU DE SWING”.

 

Clau de Swing és ja una banda amiga per al MhV, perquè va fer el seu debut l’any 2012 precisament en la celebració de la Gran Nit de Juliol d’aquell any, repetint la seua actuació en diferents ocasions. La banda interpreta música de swing combinada amb jazz i algun altre estil com la bossa nova, amb un ampli repertori i un caràcter molt personal i ple de matisos, que farà sens dubte que els afeccionats a la bona música gaudisquen de la vetlada.

Conformen el grup sis músics de reconegut prestigi per la seua trajectòria personal i musical:  Roberto Lorente (trompeta), Emilio Ferrer (trombó); Guillermo Balaguer (contrabaix), Rafael Martínez-Vilanova (piano) Blas Molina (bateria), i, finalment, la veu excepcional de Rosa Torres, com a solista.

+info

Concert de Música lleugera i visita guiada. Gran Nit de Juliol 2019 al Museu de la Ciutat

El Museu de la Ciutat vol sumar-se als events de la Gran Nit de Juliol el dissabte 20 amb dos activitats molt especials.

El concert estarà a càrrec del trio Mona Band, i tindrà lloc al pati del Palau Marqués de Camp, seu del Museu de la Ciutat a les 22:30 h. La veu de Mona de Lis, acompanyada per Miguel Anda (guitarra) i Tino González (Saxo i Flauta), delectarà al públic amb un variat repertori de música lleugera.

A les 23:30 h, hi haurà una visita guiada per l’exposició del museu “Rius per l’Aire” amb Luis Arciniega. Amb l’objectiu de realçar el patrimoni de la cultura de l’aigua com un dels senyals d’identitat del territori valencià, Luís Arciniega, catedràtic d’Història d’Art i director de la càtedra Demetrio Ribes, ens guiarà en esta exposició, inaugurada el passat 16 d’abril, que presenta prop d’una trentena dels aqüeductes més representatius del territori valencià. Una mostra que combina fotografia antiga i moderna, projectes i cartografia, gravats, maquetes i altre material audiovisual, per a mostrar “els viatges de l’aigua” a través de la nostra Comunitat, així com la seua plasmació artística en molt variats elements, vaixelles, monedes, bitllets, gravats, fins i tot en les nostres falles.

A més, el museu romandrà obert de 19:00 h a 01:00 h

Gran Nit de Juliol amb “Jazzmatiks” al Centre Arqueològic de l’Almoina.

Amb motiu de la Gran Nit de Juliol, el dissabte dia 20, en el Centre Arqueològic de l’Almoina actuarà el grup Jazzmatiks amb pases a les 20 hores, 21 hores i 22 hores. Aforament limitat a 125 personas per actuació.

 

Jazzmatiks és un grup de la Marina que versiona en clau de jazz, grans temes de música escrita en valencià, que inclouen temes d’artistes de sempre (com Raimon o Sau) i uns altres de grups de l’actualitat més recent (com La Gossa Sorda, Obrint Pas o Aspencat)

 

 

Gran nit de Juliol 2019 al Museu de l’Arròs. “Tertúlia a la fresca”

El dissabte 20 de juliol, dins del marc d’activitats de la Gran Nit de Juliol, el Museu de l’Arròs  ha organitzat una tertúlia “a la fresca” .

 

Una interessant activitat que tindrà com a protagonistes al museu de l’arròs, el barri del Cabanyal i la cultura popular valenciana a través de l’evolució de la molineria de l’arròs en els últims 100 anys.

 

Els assistents podran participar de manera activa en esta trobada, que estarà, a més acompanyat d’una degustació de vins i diversos tipus d’arròs i amenitzat per algun tradicional “cant de batre”.

 

 

 

Presentació del catàleg ‘Luis Gordillo. Fotoalimentació’

El catàleg–llibre Luis Gordillo. Fotoalimentació, derivat de l’exposició del mateix títol produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana,aborda la relació entre Luis Gordillo i la fotografia.

Per a aprofundir en els processos creatius de Luis Gordillo es reuneixen en aquest catàleg quatre textos: el primer de Rosa Maria Castells, comissària de l’exposició, junt a Luis Gordillo que explica el sentit d’aquesta. El segon, un text d’Enric Mira, situa el treball fotogràfic de Luis Gordillo en el context de la fotografia espanyola dels anys 70. Chus Tudelilla aprofundeix en la importància dels processos de transformació de la imatge en el procés creatiu de l’artista. I finalment, Isabel Tejeda transcriu l’entrevista-conversa que va mantindre amb l’artista en el MACA. Fotoalimentació es va exposar primerament a Alacant, per a després passar al Centre del Carme Cultura Contemporània.

Tallers ‘Resiliencia en el Sahel: los derechos de las mujeres’

Participa en els tallers per a activar diàlegs compartits des de la coresponsabilitat en la Justícia Social i la defensa dels Drets Humans. Es recorreran les quatres rutes de millora dels nivells de protecció social dels grups més vulnerables de la comuna rural de Doguerawa a Níger, a través de l’enfortiment de les capacitats de la població i l’apoderament de les dones.

Dates: 12, 13, 14, 18 i 25 de juliol

‘Life-The Trailer’ Special meeting with Gabriel Lecup

El futur és quelcom que cap coneixem, una mena de misteri que ens brinda la possibilitat d’imaginar una altra història per comptar. En ‘Something happened’; com el seu títol indica, reflexionem entorn de la condició de la posició artística i sobre esdeveniments que ja van succeir en un altre temps i en un altre lloc. Però què passaria si un artista es deixara guiar per un altre tipus de forces a l’hora d’enfrontar-se al seu futur?

Esta activitat ens invita a participar com a públic en una sessió de lectura de tarot on l’artista Gabriel Lecup consultarà sobre el seu esdevenidor a un tarotista. La lectura del tarot s’emmarca en la creença que les cartes poden ser usades per a comprendre situacions actuals i futures de la persona consultant i en aquest cas, dos complets desconeguts es trobaran en l’espai expositiu per a transmetre’ns una sèrie de fets, percepcions i sons. Un territori en què les cartes, qui sap si guiades per una força espiritual. Com a guía, ajudaran al tarotista a interpretar sobre el seu possible significat, obrint una nova porta esta vegada cap a Something will happen.

Santiago Ramos és graduat en Psicologia, tarotista, espiritista i clarivident.

Casa Museu Benlliure – Gran Nit de Juliol 2019. Actuació d’Alicia Castellano

Amb motiu de la Gran Nit de Juliol de la #GranFiraVLC el pròxim 20 de Juliol a les 23:00 hores, la Casa Museu Benlliure acollirà l’actuació d’Alicia Castellano.

 

Esta jove intèrpret formada en guitarra i cant en l’Acadèmia Al so de la música de València presentarà, en l’evocador marc del jardí de la Casa Museu Benlliure, la seua personal versió d’un triat repertori del panorama musical actual, amb temes com Sola (Jessie Reyez), Shallow (Lady Gaga), o Aunque no sea conmigo (Bunbury), entre altres. 

 

Actuació del grup Mona Band Music al jardí de la Llotja el dia 20 de juliol

Amb motiu de la celebració de la Gran Nit de Juliol, el pròxim 20 de juliol, actuarà al jardí de la Llotja el trio de guitarra, saxo i veu Mona Band Music, compost per Mike, Mona i Trino.

Amb un variat repertori  de jazz i soul, Mona Band trio, amenitzaran la màgica nit del 20 de juliol, al jardí d’un dels més bells llocs de la ciutat de València, a la llum de les estreles.

Una hora de concert distribuïda en dues meitats: la primera de 21.30 a 22h i la segona d’23.45 a 00.15.

El monument romandrà obert i visitable (des de les 10 h. fins a la 01.00 h.), fins completen aforament.