Xiquetes i xiquets del món

Conta-contes a càrrec de Laia Serna ambientats als cinc continents i protagonitzats per xiquets de diferents ètnies i realitats culturals.

El xicotet príncep

Conta-contes a càrrec de Laia Serna. Adaptació del conte “El principito” de Antoine de Saint-Exupéry.

Laia es va convertir en pilot. Un dia, el seue avió va sofrir una averia i va caure a la meitat del Desert del Sahara. Allí es va trobar amb un xiquet molt estrany amb el que va viure moltes aventures.

Superherois darrere de la màscara

Els superherois estan més de moda que mai, i enllacen immediatament amb l’imaginari infantil. Descobrirem l’origen dels superpoderosos del còmic i les seues adaptacions al cinema. Taller a càrrec de Luminaria.

Concurs de disseny 2019 Junta d’Abastos

Orientada a dissenyadores/ors novels per el disseny de la cartel.la corresponent als Premis Institucionals de la Junta, on es reconeix la tasca de persones, entitats i comerços històrics del districte.

A partir de 18 anys.

Javier Botella “Jazz a poqueta Nit”

Javier Botella és un “crooner” valencià que porta més d’un lustre d’intensa activitat artística per tot el país i, que demà dimecres es presenta al Palau de la Música i dins del cicle “Jazz a Poqueta Nit”, per repassar els temes del seu disc “All the Way”. I és que Javier Botella pujarà a l’escenari de la Sala Rodrigo amb el seu quartet, per transportar els espectadors a la seua infància i joventut, a les cançons i compositors que li van acompanyar, en la seua versió més sincera. Este últim treball es configura com a un disc allunyat del swing més tradicional ritme de jazz com “No se tu”, “Qué sabe Nadie”, “Procuro olvidarte”, “Somos”, “ La nave del Olvido” o  “Contigo en la Distancia” d’autors com Armando Manzanero, Manuel Alejandro, Mario Clavel, Dino Ramos o Cesar Portillo, entre otros.

La pròxima cita de Jazz a Poqueta Nit estarà protagonitzada pel nou grup de jazz contemporani Niu Jazz, el pròxim 30 de maig, que tanca el cicle i que suposa la seua presentació en primícia al públic valencià.

Art en viu: els diumenges tornem a l’escola

Tots els diumenges, al Centre del Carme, antics alumnes de l’Escola de Belles Arts de València realitzaran en directe obres d’art de diferents disciplines (pintura, escultura, dibuix, etc.).

Xu Bing ‘Book from the Ground’ Presentació del llibre i reading workshop

Presentació i Reading Workshop del llibre Book From The Ground, editat amb motiu de l’exposició de Xu Bing a València. Aquest llibre conté relats curts, utilitzant únicament com a escriptura emoticones i pictogrames coneguts mundialment. Amb aquest sistema tan universal, sense lletres ni caràcters, Xu Bing fa possible que el seu llibre es puga llegir, sense que els coneixements idiomàtics del lector suposen un impediment per a la seua comprensió. Al Workshop podran participar tots els públics.

Xu Bing (1955, Chongqin, la Xina) tenia 11 anys quan va esclatar la Revolució Cultural al seu país i, igual que els seus coetanis, va haver d’aprendre tots els nous caràcters simplificats. Tal vegada és per aquesta raó que la problemàtica del llenguatge ocupa una part important del seu treball.

La seua exposició ‘Art for the people’ se pot visitar en el Centre del Carme Cultura Contemporània fins al 5 de maig de 2019.

Somiadors – Laboratori d’experiències creatives

23, 24, 25, 26, 27 i 28 d’abril de 2019

‘Somiadors. Laboratori d’experiències creatives’ és un projecte desenvolupat en espais culturals i artístics, que gira entorn del desenvolupament de la intel·ligència emocional a través de l’art, pensat per a donar conéixer estratègies de creació artística d’una forma lúdica.

El projecte principalment se centra en el desenvolupament emocional de les xiquetes i els xiquets a través de l’art. L’activitat dotarà així als participants de les eines necessàries per a desenvolupar les seues capacitats artístiques i utilitzar l’art com a mitjà d’expressió mitjançant activitats d’experiències creatives i d’experimentació emocional utilitzant l’expressió corporal, la poesia, la música i materials plàstics i visuals.

En aquesta sessió seguirem una metodologia lúdica amb influències del dadaisme, moviment artístic avantguardista que entre altres coses es caracteritza per la renovació de l’expressió mitjançant la llibertat i l’atzar creatiu. Utilitzant la poesia com a generador d’idees, cada participant triarà a l’atzar un fragment, senzill i vinculat al pretext de l’activitat per a interpretar-lo lliurement en el suport exposat. Des de la llibertat i la improvisació, mitjançant l’ús de plantilles de lletres, construirem paraules o frases realitzant composicions visuals.

Pïm/Päm

21, 25, 26 i 27 d’abril i 4, 10, 11, 17 i 18 de maig de 2019

L’artista-educador John Escobar ens presenta un cicle d’accions performatives en el que cerca una altra manera d’habitar l’espai expositiu a través de la consciència corporal.

‘Soroll’, ‘Poder’, ‘Unió’ i ‘Exploració’, són els quatre eixos que vertebraran les accions. Mitjançant la corporalitat es tractaran temes com les prohibicions en els centres d’art, la influència del poder institucional en el nostre propi cos o la idea d’unió- de massa- dins dels espais expositius; en definitiva, altres formes de viure l’ experiència museística trencant amb el rol d’espectador.

‘Soroll’ planteja una reflexió sobre les prohibicións en un centre d’art. No vol que parles en veu baixa. Vol que crides, que faces soroll (Dies: 21, 25 i 26 d’abril. Públic general, majors de set anys).

‘Poder’ ens convida a plantejar-nos l’ordre que s’exerceix sobre els nostres cossos en les institucions (Dies: 10 i 11 de maig. Públic general, majors de set anys).

‘Unió’ vol que tingues un altra manera de visitar la sala expositiva. Et convida a posar el teu cos com eix central de la mediació (Dies: 27 d’abril i 4 de maig. Públic adult).

‘Exploració’. L’últim moviment. Juntes descobrim altres maneres de hackejar la institució per mitjà de diverses accions (Dies: 17 i 18 de maig. Públic general, majors de set anys).