Dades bàsiques

Dificultat:

baixa

Duració:

1 h

Punt de partida:

Parc Wangari Maathai

Punt de finalització:

Centre Cultural la Rambleta



La presència d’Arbres Monumentals i Singulars a la ciutat de València, reflecteix l’esperit de persones, moltes anònimes, que van apostar per conservar i protegir a uns dels éssers vius més longeus del Planeta, i la capacitat del qual de créixer durant tota la seua vida ens permet hui dia sorprendre’ns amb les seues dimensions o per característiques que res tenen a veure amb les mesures sinó amb les seues rareses, la seua forma peculiar, els fets històrics associats a ells o perquè són espècies úniques.

Tots ells de forma silenciosa contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. Són els nostres aliats i jugaran un paper important a l’interior de les ciutats.

Tots ells ens fan la vida més agradable. Són els Testimonis vius de la nostra història, els viatgers del temps i de l’espai, són els hereus del model de ciutat sostenible que construïm ara.

Un viatge pel Mediterrani” és una travessia per un Mar de cultures i un “Mar” d’arbres, en els dominis del Mare Nostrum, ells en parlen i vinculen els nostres llaços històrics. Diferents països amb un nexe comú: el clima i els seus arbres.

I per a descobrir-ho, res millor que el Jardí de la Rambleta, dissenyat per els seus creadors per a “qüestionar la relació dels humans amb la naturalesa poderosa a la visió d’omnipotència de l’humà capaç de doblegar-la a la seua conveniència, optant ara per la recerca d’una relació de respecte i integració”.


En aquesta primera fase de la ruta, situada al Parc Wangari Maathai, podem trobar una olivera, un lledoner o un om, arbres freqüents en tota la conca del Mediterrani i que serveixen com a introducció a aquesta ruta.



Dues grans oliveres, possiblement l’arbre més característic de tota la conca del Mediterrani, destaquen a l’entorn d’aquest antic molí, prop del parc de la Rambleta i de l’última fase del recorregut.



Exemplars d’espins blancs, xicranda (Jacaranda mimosifolia), arboços o alzines formen part del Parc de la Rambleta, element principal de la ruta.



En l’última parada de la nostra ruta tenim un Tamariu (Tamarix gallica). Aquest arbre és natiu de la Gàl·lia (França actual) i pot trobar-se també al Jardí del Túria.