Dades bàsiques

Dificultat:

baixa

Duració:

30 min

Punt de partida:

Entrada Jardins del Real (C/ Sant Pio V)

Punt de finalització:

Museu de Ciències Naturals



La presència d’Arbres Monumentals i Singulars a la ciutat de València, reflecteix l’esperit de persones, moltes anònimes, que van apostar per conservar i protegir a uns dels éssers vius més longeus del Planeta, i la capacitat del qual de créixer durant tota la seua vida ens permet hui dia sorprendre’ns amb les seues dimensions o per característiques que res tenen a veure amb les mesures sinó amb les seues rareses, la seua forma peculiar, els fets històrics associats a ells o perquè són espècies úniques.

Tots ells de forma silenciosa contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. Són els nostres aliats i jugaran un paper important a l’interior de les ciutats.

Tots ells ens fan la vida més agradable. Són els Testimonis vius de la nostra història, els viatgers del temps i de l’espai, són els hereus del model de ciutat sostenible que construïm ara.

Han sabut enginyar-li-les per a ser grans viatgers, amb l’ajuda del vent o dels animals; però també de la mà de botànics, naturalistes, aventurers o científics. Han recorregut enormes distàncies des de racons llunyans de tot el món, per a arribar fins ací. Donar la volta al món en un matí, als Jardins del Real (Vivers), és possible gràcies a aquests arbres.


En aquest primer tram de la ruta podem trobar dues dels arbres més destacats de la ruta com són la figuera australiana i la palmera datilera. El primer és l’arbre més ample que veurem en el passeig, mentre que el segon és el més alt de la ruta.



El Passeig dels Jardiners Majors Peris és el més llarg dels Jardins del Real. Aquesta part de la ruta ens porta també per les ruïnes del Palau Real i conté una palmera de Califòrnia (Washingtonia filifera), un Margalló (Chamaerops humilis) o un Llorer de l’Índia (Ficus microcarpa), entre moltes altres espècies.



En aquesta part final de la ruta que connecta el Passeig Antonio Machado amb el Museu de Ciències Naturals hi ha exemplars de Palo borratxo (Ceibaspeciosa), un roure australià (Grevillea robusta) o un podocarpo (Podocarpus macrophyllus).