El Palau del Marqués de Dosaigües és producte d’una radical reforma duta a terme sobre l’antiga casa pairal de la Rabassa de Perellós, titulars del marquesat de Dosaigües, en la dècada de 1740 en un pronunciat estil rococó.

De planta quadrangular irregular, organitzat entorn d’un pati i amb torres en els cantons, les seues façanes s’alcen amb planta baixa i dues altures, i en un lateral s’obri la porta principal, realitzada en alabastre per Ignacio Vergara sobre disseny d’Hipólito Rovira.

Presidida per la imatge de la Mare de Déu, des d’ella descendeixen dos cabals d’aigua en al·lusió al títol dels marquesos, amb dos atlants als costats que simbolitzen dos rius, tot amb un aspecte de desbordant voluptuositat. En eixa època tota la façana estava decorada amb frescos de Rovira, però en 1867 el palau va patir una nova remodelació -obra de José Ferrer-, i en ella van desaparéixer les pintures, que estaven en mal estat per la humitat, sent substituïdes per estucs en tons grisos i roses imitant marbres, i a més es van realitzar també els balcons de sabor francés, amb baranes ondulants. En el seu interior encara podem observar hui les carrosses del segle XVIII i els salons huitcentistes amb la seua decoració original, recentment restaurada, mentre que la segona planta acull el Museu Nacional de Ceràmica González Martí, amb una important col·lecció de peces des de l’Antiguitat als més moderns dissenys.



Dades bàsiques

Horari:

De dimarts a dissabte: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h
Dilluns: tancat

Preu:

3€ Grups: concertar visita amb el museu. Menors de 18 anys, majors de 65 anys, parats i jubilats: entrada gratuïta. Dissabtes vesprada i diumenges: entrada gratuïta

Direcció:

Carrer Cultura, 6 (Entrada també per carrer Poeta Querol, 2)
46002 València
Telèfon: 963 516 392
Adreça electrònica: informacion.mceramica@mcu.es

Més informació: